Vroeger toen de kids nog klein waren bleven wij nog wel eens een weekendje slapen bij opa en oma.
Het was een feestje als we daar waren, de kids speelden met het speelgoed van vroeger.
of we gingen naar de kinderboerderij Geertje of we speelden gezamenlijk een gezelschapsspel terwijl oma het eten maakte.
Op zondag voordat we weer op huis aan gingen, aten we kipfilets die de hele ochtend op een zacht vuurtje had gestaan.
Worteltjes en doperwtjes apart van elkaar,
klein portie gekookte aardappeltjes en uit de oven gebakken frietjes, en dat alles werd lekker opgepeuzeld met jus, appelmoes en mayonaise
en altijd een nagerechtje.
dat kon ijs, vla of yoghurt zijn
Ik heb het simpele recept van oma voor jullie, maar dan uit de Slome de slowcooker
~ ~ Kip a la oma ~ ~
Ingrediënten:
1 kilo kippendijen
1 zakje mix voor kip traditioneel
Flinke knijp vloeibare bakboter
Bereidingswijze:
* Zet de slome aan op high stand op 3 uur
* Doe de kippendijen in een ziplockzakje en doe daar de mix voor de kip bij.
Schud het zakje goed zodat je kip goed bedekt wordt met de mix.
* Giet een flinke scheut bakboter in de slome
leg de kip erin, laat het even 15 minuten aan de ene kant braden en 15 minuten de andere kant
Als je daar niet op wilt wachten kan je de kip ook 10 minuten bakken op het vuur tussen door omdraaien
dan in de slome doen
laat het verder garen en na drie uur heb je super zachte kip.
Erg lekker met frietjes en sajoerboontjes.
Eet smakelijk.
Erg lekker met frietjes en sajoerboontjes.
Maar het is ook lekker op een broodje.
Eet smakelijk.
Bron: mijn schoonmoeder