Veldsla met uitgebakken spekjes
Ingrediënten:
1 zak veldsla
50 g magere spekreepjes
1 rode ui in dunne ringen
2 tomaten in 8 partjes
of 10 cherrytomaatjes door de helft
2 el pijnboompitjes
1 avocado in plakjes
3 el olijfolie
11/2 el witte azijn
1 el honing
peper en zout
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan,
haal ze uit de pan en bewaar ze tot gebruik in een schaaltje.
Bak de spekreepjes tot ze goudbruin zijn, maar niet te hard,
haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Doe de veldsla in een schaal en voeg daar de tomaat, ui, spekreepjes en de avocado aan toe.
maak een dressing met de olijfolie, azijn, honing peper en zout
schenk die over de sla en strooi dan de pijnboompitten erover.
Bron: Waar ik het gevonden heb weet ik helaas niet meer
maar heb het recept aardig aangepast naar eigen wens.
Heerlijk met friet en de
Reactie plaatsen
Reacties