Schnitzels zijn heerlijk
Ze zijn er in allerlei grootte en smaken.
Wist je dat Schnitzels oorspronkelijk uit Venetië komen,
en niet uit Duitsland of Oostenrijk zoals vele mensen denken.
Schnitzels zelf klaarmaken is niet moeilijk
Om een schnitzel te maken raad ik je aan een mals stuk vlees van goede kwaliteit te nemen.
Kalfsvlees wordt vaak gebruikt.
Maar van kipfilet kan dat ook.
Dit keer heb ik een heerlijke kipschnitzel op Italiaanse wijze.
❊ Kip Parmigiana ❊
met pasta
Hoofdgerecht voor 4 personen
en klaar in circa 30 minuten.
Wat heb je nodig
2 kipfilets
1 ei
40 a 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
een flinke strooi gedroogde oregano
een goeie laag paneermeel
Laagje bloem
olijfolie
Voor de pasta
400 gram pasta Bucattini of Linguine
5 Smaakvolle tomaten zoals Romatomaten
scheut olijfolie Truffel
1 zak rucola a 85 gr.
Wat ga je doen
Zet water met zout op het vuur
en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de tomaten in blokjes
Zet drie bordjes klaar
meng de paneermeel, kaas en kruiden en doe dat in 1 van de bordjes
In het andere bordje doe je een geklutst eitje
en de ander bloem.
Snijd de kipfilet overlangs doormidden zodat je 4 filets overhoud.
Zet een pan met een flinke laag olijfolie op het vuur
Haal de kipfilets door de bloem, het ei en dan als laatste het paneermeelmengsel.
Zorg dat alle kipfilets goed bedekt zijn.
Bak ze in de hete olijfolie op middelhoog vuur in circa 6 minuten goud bruin en gaar.
Keer regelmatig.
Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Giet de pasta af en en meng het met de tomaten en rucola in een mooie schaal
strooi er peper en zout over en
giet er flink wat truffelolijfolie over.
Serveer de heerlijke schnitzels met de pasta en een goed glas Italiaanse rode wijn.
Buon appetito
Ook een lekker gerecht
Reactie plaatsen
Reacties