Schnitzels zijn heerlijk 

Ze zijn er in allerlei grootte en smaken.

 

Wist je dat Schnitzels oorspronkelijk uit Venetië komen,

en niet uit Duitsland of Oostenrijk zoals vele mensen denken. 

 

Schnitzels zelf klaarmaken is niet moeilijk 

Om een schnitzel te maken raad ik je aan een mals stuk vlees van goede kwaliteit te nemen.

Kalfsvlees wordt vaak gebruikt.

Maar van kipfilet kan dat ook.

 

Dit keer heb ik een heerlijke kipschnitzel op Italiaanse wijze. 

 

 

 

 

❊  Kip Parmigiana  

met pasta 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen 

en klaar in circa 30 minuten.

 

Wat heb je nodig

2 kipfilets 

1 ei

40 a 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

een flinke strooi gedroogde oregano 

een goeie laag paneermeel 

Laagje bloem 

olijfolie 

 

Voor de pasta 

400 gram pasta Bucattini of Linguine 

5 Smaakvolle tomaten zoals Romatomaten 

scheut olijfolie Truffel

1 zak rucola a 85 gr.

 

Wat ga je doen

Zet water met zout op het vuur

en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Snijd de tomaten in blokjes 

 

Zet drie bordjes klaar

meng de paneermeel, kaas en kruiden en doe dat in 1 van de bordjes 

In het andere bordje doe je een geklutst eitje 

en de ander bloem. 

Snijd de kipfilet overlangs doormidden zodat je 4 filets overhoud.

 

Zet een pan met een flinke laag olijfolie op het vuur 

 

Haal de kipfilets door de bloem, het ei en dan als laatste het paneermeelmengsel.

Zorg dat alle kipfilets goed bedekt zijn.

Bak ze in de hete olijfolie op middelhoog vuur in circa 6 minuten goud bruin en gaar.

Keer regelmatig.

Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.

 

Giet de pasta af en en meng het met de tomaten en rucola in een mooie schaal

strooi er peper en zout over en 

giet er flink wat truffelolijfolie over. 

 

Serveer de heerlijke schnitzels met de pasta en een goed glas Italiaanse rode wijn.

Buon  appetito

 

 

 

Ook een lekker gerecht 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.