Nu kan ik weer een heel verhaal gaan schrijven , maar ik hou het lekker kort.
Op zoek naar een gerecht,
want zoals de medemens moet ik ook wel eens bedenken wat we er nu weer gegeten moet worden.
In mijn boekenkast stuitte ik op een kookboekje van Bertolli echt serieus heerlijke gerechten,
maar een kant en klare pot saus die komt er bij mij niet zo snel aan te pas.
Graag maak ik liever zelf een heerlijke saus waar (bijna) geen zout of suiker in verwerkt wordt,
en kruiden heeft men meestel wel in de kast staan, dus een saus is in een mum van tijd klaar gemaakt.
En in deze tijd is het nog goed voor de portomonee.
Ik zou zeggen zet in je voorraadkast altijd een pak gezeefde tomaten en een een blik tomatenblokjes.
~ ~ ~ Macaroni met pittige kip en sperziebonen ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 25 minuten
Wat heb je nodig:
400 g vlindermacaroni
350 g sperziebonen (diepvries)
300 g kipfilet
peper en zout
vloeibare bakboter
1 pak gezeefde tomaten
1 kippenbouillontablet
2 el basilicum
1.5 tl cayennepeper
1 el paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
200 g geraspte kaas
Wat ga je doen:
* Kook de macaroni beetgaar in 8 minuten,
giet het af en schenk er een beetje olijfolie over om plakken te voorkomen.
Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 6 a 7 minuten giet ook deze af.
Snijd de kipfilet in fijne reepjes, meng het met peper en zout.
Verhit de bakboter in een diepe pan en bak de kipreepjes gaar en bruin.
Doe de boontjes erbij en de macaroni.
Strooi de knoflookpoeder, basilicum, cayennepeper, bouillontablet erbij en roer het door elkaar,
Giet de gezeefde tomaten erbij en bak het nog een even tot het goed warm is in circa 3 minuten
Schep de vlindermacaroni op diepe borden en strooi er wat geraspte kaas over.
Buon appetito
Dit gerecht is een beetje van Bertolli en een beetje van mezelf.
Ook erg lekker
Reactie plaatsen
Reacties