Heel Heel lang geleden werkte mijn zus in Zwitserland in de horeca.

In verschillende steden en plaatjes.

Zo hebben mijn moeder en ik haar o.a. opgezocht in het mooie Zermatt.

 

Van mijn zuur verdiende centen van mijn krantenwijk heb ik haar in me ééntje per busreis opgezocht in 

Brugg ongeveer 30 kilometer van Zurich af,

waar zij op dat moment werkzaam was in hotel/restaurant Gasthaus Löwen  van wat ik me kan herinneren in een prachtig plaatsje.

De hotelier en zijn vrouw waren ontzettend lieve mensen net als hun dochters.

De goede man maakte de allerlekkerste schnitzels met heerlijke patatjes erbij.

 

Toen ik ooit eens met vrienden in Duitsland op skivakantie was heb ik eveneens heerlijke schnitzels gegeten.

Ronald daarentegen is een fervent liefhebber van schnitzels, hij at ze op vakantie in Duitsland het liefst elke dag. 

Vaak vraagt hij of ik het thuis wil klaarmaken.

 

Tiroler Stuberl  een Duits schnitzel restaurant in Zandvoort. 

 Jaren lang waren zij gevestigd aan de pasage 28-30 

in Duitse stijl ingericht.

 

Nu zitten zij in de haltestraat.

Het is een lange smalle zaak die modern ingericht is.

Wij moesten die schnitzels toch eens uitproberen.

Er was al 1 tafeltje bezet, wij kregen een tafeltje bij het raam.

Wij bestelde een biertje en een colaatje. 

Naast ons kwamen er vier mannen zitten, lang van stuk,

ze pasten maar net aan het tafeltje, benen langs mekaar.

 

 

Vriendelijk maar verlegen meisje die er waarschijnlijk net werkte nam onze bestelling aan. 

Ronald bestelde een Jäger schnitzel maat large nou en of dat die large was. 

en ik een kleine Tiroler schnitzel met gebakken champignons en ui, zo een grote kan ik echt niet op. 

Het werd geserveerd met verse salade en heerlijke knapperige friet. 

In de tussentijd zijn er nog wat meer mensen binnen gekomen .

Waar ik me een beetje aan stoorde, dat er bij andere tafeltjes niet werd afgeruimd wanneer de borden leeg waren,

of als er een tafeltje leeg kwam ruimde ze de tafel ook niet meteen af. 

 

 

We raakten aan de praat met een jonge man die de zoon bleek te zijn van de eigenaar die tevens de kok is.

Ik herkende hem nog als klein jochie, ik werkte vroeger samen met zijn moeder.

Onderwijl kwam zijn broer ook even bij ons staan.

Wij bestelden nog een nagerechtje die we samen deelden, een speciale koffie en een cappuccino.

Terwijl we daarvan aan het genieten waren moesten we een aantal keren naar buiten zwaaien naar vrienden van ons,

volgende keer maar achterin de zaak gaan zitten, vallen we niet zo op. 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 

* Het heeft ons zeer gesmaakt 

* Personeel erg vriendelijk

* Mooie inrichting

* Goede prijs kwaliteit verhouding

 

 

Zeker aan te raden

Tiroler Stuberl

gevestigd aan de Haltestraat 56 C te Zandvoort