Kennen jullie nog die kleine kookboekjes uitgegeven door het Nederlands Zuivelbureau

Ik heb niet alle boekjes maar wel heel veel zoals jullie kunnen zien, 

ook heb ik een klein gedeelte van de serie van Koneman

Ik heb in al die jaren heel veel gerechten uit deze boekjes gemaakt en zijn altijd steeds een succes.

 

 

Dit keer een gerecht die ik pas geleden voor het eerst gemaakt heb en is goed bevallen althans bij Ronald en mij.

Er zitten zilveruitjes in en niet iedereen houd daarvan,

laat ze er dan uit en bak dan een uitje tot het er glazig uit ziet en voeg dat in het gerecht.

 

 

~ ~ Boerenpannetje ~ ~

 

 

Gerecht voor 2 a 3 personen

Bereidingstijd: circa 30 minuten

 

Ingrediënten:

300 g gehakt 

100 g oude kaas geraspt 

2 el koffiemelk 

zout en peper 

50 g boter 

50 g (plakjes) ontbijtspek in stukjes 

750 g krielaardappeltjes geschild 

500 g worteltjes in plakjes 

12 zilveruitjes 

1 bekertje 250 ml slagroom

1 flinke eetlepel mosterd 

 

 

Bereidingswijze: 

* Kneed het gehakt met de kaas, de koffiemelk, zout en peper naar smaak

en draai er balletjes van ongeveer zo groot als een stuiterbal.

* Smelt de boter in een braadpan en bak de plakjes spek.

Schep de spek uit de pan met een schuimspaan.

* Bak in heet overgebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin.

Voeg de krielaardappeltjes, de plakjes wortel en de zilveruitjes toe.

Schep alles goed door elkaar en laat het gerecht met de deksel op de pan in 20 minuten gaar worden,

roer af en toe goed door.   

Roer in een kommetje de slagroom en de mosterd door elkaar

en voeg het in de pan, laat alles goed door en door warm worden.

Strooi de spekjes erover en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

 

 

Geniet van het Boerenpannetje 

 

Bron: het Nederlands Zuivelbureau

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.