Kennen jullie nog die kleine kookboekjes uitgegeven door het Nederlands Zuivelbureau
Ik heb niet alle boekjes maar wel heel veel zoals jullie kunnen zien,
ook heb ik een klein gedeelte van de serie van Koneman
Ik heb in al die jaren heel veel gerechten uit deze boekjes gemaakt en zijn altijd steeds een succes.
Dit keer een gerecht die ik pas geleden voor het eerst gemaakt heb en is goed bevallen althans bij Ronald en mij.
Er zitten zilveruitjes in en niet iedereen houd daarvan,
laat ze er dan uit en bak dan een uitje tot het er glazig uit ziet en voeg dat in het gerecht.
~ ~ Boerenpannetje ~ ~
Gerecht voor 2 a 3 personen
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten:
300 g gehakt
100 g oude kaas geraspt
2 el koffiemelk
zout en peper
50 g boter
50 g (plakjes) ontbijtspek in stukjes
750 g krielaardappeltjes geschild
500 g worteltjes in plakjes
12 zilveruitjes
1 bekertje 250 ml slagroom
1 flinke eetlepel mosterd
Bereidingswijze:
* Kneed het gehakt met de kaas, de koffiemelk, zout en peper naar smaak
en draai er balletjes van ongeveer zo groot als een stuiterbal.
* Smelt de boter in een braadpan en bak de plakjes spek.
Schep de spek uit de pan met een schuimspaan.
* Bak in heet overgebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg de krielaardappeltjes, de plakjes wortel en de zilveruitjes toe.
Schep alles goed door elkaar en laat het gerecht met de deksel op de pan in 20 minuten gaar worden,
roer af en toe goed door.
Roer in een kommetje de slagroom en de mosterd door elkaar
en voeg het in de pan, laat alles goed door en door warm worden.
Strooi de spekjes erover en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Reactie plaatsen
Reacties