Ja , , , wat kan ik zeggen , , Pasta kun je me (bijna) voor wakker maken.
Inmiddels zullen jullie dat wel weten
Wat dacht je van een gerecht wat snel klaar kan zijn is toch wel een meevaller, dacht ik zo.
Na een dag geklust te hebben moesten we nog bedenken wat we gingen eten,
in het geheugen van mijn telefoon heb ik een kopje recepten
en daar vond ik het onderstaand gerecht, ik heb het ietsiepietsie veranderd.
En het is snel klaar.
Waar ik het recept gevonden heb, zou ik niet meer weten,
maar ik weet wel dat het nog vaker op tafel komt en mijn gezinsleden
erg tevreden waren.
~ ~ Tagliatelle met kastanjechampignons ~ ~
Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd:
5 minuten voorbereiding
20 minuten bereidingstijd
Wat hebben we nodig:
400 g tagliatelle
400 g kastanjechampignons in plakjes
200 g dunne spekreepjes
200 ml runderbouillon
250 g ricotta
15 g boter
2 el olijfolie
1/2 bosje verse gehakte peterselie
verse peper
zeezout
Wat ga je doen:
* Zet een grote pan met water op het fornuis.
Zodra het water kookt doe je de tagliatelle in het water, kook het zoals aangeven op de verpakking.
* Zet een hapjespan op het vuur met de boter en de olijfolie.
Zodra dit heet genoeg is voeg je de champignons toe en bestrooi het flink met peper en zeezout laat het 2 minuten sudderen,
voeg nu ook de spekjes toe en bak alles nog zo'n 2 a 3 minuutjes.
Roer de ricotta door de champignons en schenk de bouillon er bij,
nogmaals goed roeren tot er een mooie egale saus ontstaan is.
Laat de saus nog even indikken
Zodra de pasta klaar is giet je hem af en doe je het terug in de pan.
Doe de saus met de champignons bij de pasta en roer het even door.
Serveer de pasta op mooie diepe borden ,
serveer het eventueel met een paar stengels bieslook die je net als ik nog had liggen.
Mocht je het graag Vega willen
vervang de runderbouillon voor groentebouillon en laat de spekjes weg
Ook erg lekker
Reactie plaatsen
Reacties