Een heerlijk en makkelijk gerecht, jaren geleden gevonden in het blad Boodschappen.
Al ontzettend lang bewaar ik recepten, soms haal ik ze uit een receptenblad en doe ik ze in een map die dan ook mega uitpuilt.
Of ik bewaar de bladen en heb eigenlijk te veel liggen.
Met de verhuizing heb ik met pijn in me hart veel bladen weg gedaan, want het waren er echt te te veel.
Van de week maar weer eens in de map zitten bladeren en kwam dit recept tegen.
Ik zou zeggen geniet ervan, want dat hebben wij ook gedaan.
~ ~ ~ ~ Pittige gehaktballetjes met mie ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Wat heb je nodig:
500 g gehakt
1 ei
4 el paneermeel
4 el ketjap manis
3 tl sambal oelek
zout en versgemalen peper
1 gesnipperd uitje
6 el zonnebloemolie
1 zakje bami- of nasikruiden
400 g mie
satesaus
1 zak oosterse roerbakgroente naar keuze
1 komkommer in reepjes
1 pot atjar tjampoer
Wat ga je doen:
Meng het gehakt met de ei, paneermeel, ketjap, sambal, zout, peper en het uitje.
Vorm er balletjes van met een doorsnede van circa 6 centimeter.
Bak de balletjes in 3 eetlepels olie bruin en gaar in 15 minuten.
Kook intussen de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.
Maak intussen de satésaus.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan ,voeg de groente
en bami-of nasikruiden toe en bak het gaar in 5 minuten
Voeg de mie erbij en bak deze enkele minuten mee.
Schep de mie op een diep bord en
serveer met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar
Ook een lekker gerecht
Reactie plaatsen
Reacties