Een heerlijk en makkelijk gerecht, jaren geleden gevonden in het blad Boodschappen.

Al ontzettend lang bewaar ik recepten, soms haal ik ze uit een receptenblad en doe ik ze in een map die dan ook mega uitpuilt. 

Of ik bewaar de bladen en heb eigenlijk te veel liggen.

Met de verhuizing heb ik met pijn in me hart veel bladen weg gedaan, want het waren er echt te te veel.

Van de week maar weer eens in de map zitten bladeren en kwam dit recept tegen. 

Ik zou zeggen geniet ervan, want dat hebben wij ook gedaan. 

 

~ ~ ~ ~ Pittige gehaktballetjes met mie  ~ ~ ~ ~ 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 30 minuten 

 

Wat heb je nodig:

500 g gehakt

1 ei

 4 el paneermeel

4 el ketjap manis

3 tl sambal oelek

zout en versgemalen peper

1 gesnipperd uitje 

6 el zonnebloemolie

1 zakje bami- of nasikruiden 

400 g mie 

satesaus

1 zak oosterse roerbakgroente naar keuze 

1 komkommer in reepjes 

1 pot atjar tjampoer

 

Wat ga je doen:

Meng het gehakt met de ei, paneermeel, ketjap, sambal, zout, peper en het uitje.

Vorm er balletjes van met een doorsnede van circa 6 centimeter.

 

Bak de balletjes in 3 eetlepels olie bruin en gaar in 15 minuten.

 

Kook intussen de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.

 

Maak intussen de satésaus.

 

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan ,voeg de groente

en bami-of nasikruiden toe en bak het gaar in 5 minuten 

Voeg de mie erbij en bak deze enkele minuten mee.

 

Schep de mie op een diep bord en

serveer met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar 

 

 

 

 

Ook een lekker gerecht

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.