De weekenden vind ik heerlijk als ik vrij ben, dan kan ik lekkere ontbijtjes maken , , eigenlijk meer lunches

En dan meer op zondag dan op zaterdag, want dan zijn er verplichtingen naar werk 

Voor die zondag zoek ik dan leuke receptjes op , zo stuitte ik op Twentse Wentelteefjes in het AH magazine 

Wentelteefjes is een makkelijk gerecht en kun je maken van elk overgebleven brood ,

wit brood, bruin brood, krentenbrood en zelfs overgebleven oliebollen ,

het liefst van één of twee dagen oud , dan komen de wentelteefjes het beste tot zijn recht.  

 

De Twentse wentelteefjes leek me erg lekker .

Veel hoef je er niet voor in huis te halen,

het meeste heb je al in de kast staan.

 

 ~ ~ Twentse Wentelteefjes ~ ~

 

Ontbijtgerecht voor 4 personen 

circa 15 minuten ben je ermee bezig. 

 

Wat heb je nodig:

4 sneetjes Twentse krentenwegge AH

2 eieren 

100 ml melk 

1 tl kaneel 

20 gr boter 

2 el lichtbruine basterdsuiker of 

maple- of ahorn siroop

300 gr fruit naar keuze 

optioneel gemalen kokos 

 

Wat ga je doen:

Zet een ruime kom klaar en breek daar de eieren in, voeg de melk en kaneel toe en klop het door elkaar 

* Snijd de plakjes krentenwegge doormidden om breken te voorkomen. 

Week 4 sneetjes in het eimengsel .

* Verhit intussen de boter in een koekenpan en leg de 4 sneetjes in de pan.

 

Bak de krentenwegge 2 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

Bak zo nog 4 halve sneetjes 

 

Leg ze op een schaal bestrooi met de basterdsuiker of giet er de siroop over,

strooi er eventueel ook nog wat gemalen kokos over.

Verdeel het fruit over de schaal

en geniet van deze heerlijke Twentse Wentelteefjes.

 

 

 

 

Nog een lekker ontbijtgerecht

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.