De weekenden vind ik heerlijk als ik vrij ben, dan kan ik lekkere ontbijtjes maken , , eigenlijk meer lunches
En dan meer op zondag dan op zaterdag, want dan zijn er verplichtingen naar werk
Voor die zondag zoek ik dan leuke receptjes op , zo stuitte ik op Twentse Wentelteefjes in het AH magazine
Wentelteefjes is een makkelijk gerecht en kun je maken van elk overgebleven brood ,
wit brood, bruin brood, krentenbrood en zelfs overgebleven oliebollen ,
het liefst van één of twee dagen oud , dan komen de wentelteefjes het beste tot zijn recht.
De Twentse wentelteefjes leek me erg lekker .
Veel hoef je er niet voor in huis te halen,
het meeste heb je al in de kast staan.
~ ~ Twentse Wentelteefjes ~ ~
Ontbijtgerecht voor 4 personen
circa 15 minuten ben je ermee bezig.
Wat heb je nodig:
4 sneetjes Twentse krentenwegge AH
2 eieren
100 ml melk
1 tl kaneel
20 gr boter
2 el lichtbruine basterdsuiker of
maple- of ahorn siroop
300 gr fruit naar keuze
optioneel gemalen kokos
Wat ga je doen:
* Zet een ruime kom klaar en breek daar de eieren in, voeg de melk en kaneel toe en klop het door elkaar
* Snijd de plakjes krentenwegge doormidden om breken te voorkomen.
Week 4 sneetjes in het eimengsel .
* Verhit intussen de boter in een koekenpan en leg de 4 sneetjes in de pan.
Bak de krentenwegge 2 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Bak zo nog 4 halve sneetjes
Leg ze op een schaal bestrooi met de basterdsuiker of giet er de siroop over,
strooi er eventueel ook nog wat gemalen kokos over.
Verdeel het fruit over de schaal
en geniet van deze heerlijke Twentse Wentelteefjes.
Nog een lekker ontbijtgerecht
Reactie plaatsen
Reacties