Wentelteefjes gaat als een rode draad door mijn leven.
Als kind maakte mijn moeder ze wel eens, lekker overgoten met stroop.
Toen ik een begin twintiger was, werkte ik in een Bejaardenhuis in Zandvoort, daar kregen de bewoners en wij personeel
iedere vrijdag rond half drie iets lekkers bij de koffie,
de koks maakte altijd iets bijzonders zo ook wentelteefjes met een beetje suiker erover, wat vonden die ouderen dat lekker, , oh en wij ook.
Toen had je nog koks in de verzorgingshuizen, de mensen kregen betere kwaliteit eten en het smaakte vele malen beter.
En af en toe werden ze verwend met wat lekkers.
Mijn kinderen gaf ik in het weekend ook wel eens wentelteefjes, wat een feestje was dat.
De eerste keer dat we het aten met fruit was in Canada toen we op vakantie waren bij mijn zus en haar gezin,
zij deed er fruit bij, nou dat was wel erg lekker en sinds die tijd eten we wentelteefjes met fruit.
Wentelteefjes vind ik altijd een weekend traktatie zo ook afgelopen zondag
Wentelteefjes
voor 4 personen
15 minuten werk
Wat hebben we nodig:
8 Boterhammen wit of bruin
6 eieren
circa 200 ml melk
kaneel poeder
schaaltje fruit
Maple syrup
klontje boter
Hoe gaan we dit maken:
* Doe de eieren in een diep bord en kluts ze met een vork,
giet de melk en kaneel erbij en roer het goed door elkaar.
* Verhit een beetje boter in de pan
Haal een boterham door het ei-melkmengsel zorg dat alles goed bedekt is, laat even uitlekken en leg het in de pan.
Leg er twee tegelijk in.
Herhaal dit tot alle boterhammen gebakken zijn.
* Serveer de wentelteefjes met fruit en maple syrup.
Als je echt wilt uitpakken, serveer je het in de middag met een bolletje vanille-ijs
Eet smakelijk
Maak ook eens
Reactie plaatsen
Reacties