In een grote map vol met recepten vond ik een oud recept van het blad Boodschappen

die ik wilde uit proberen

 

 

 

Binnen een mum van tijd heb je het in mekaar geflanst en dan kan je smullen van een 

 heerlijke muffin die niet te zoet is 

 

~ ~ ~ Amandelmuffins met bosvruchten ~ ~ ~ 

 

Recept voor 12 muffins

Bereidingstijd ca 30 minuten

 

Wat heb je nodig:

250 g zelfrijzend bakmeel

25 g grof gehakte amandelschaafsel 

1 tl bakpoeder

75 g suiker 

200 ml karnemelk

1 losgeklopt ei 

75 g gesmolten boter

een paar druppeltjes amandelaroma

12 tl bosvruchtenjam minder suiker ( AH )

 

Muffinvorm voor 12 muffins en papieren vormpjes 

 

Wat ga je doen: 

* Zet de oven aan op 200 graden en laat hem voorverwarmen.

Spray de muffinvorm licht in met boter

en zet de papieren vormpjes erin.

 

* Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar. 

Meng in een andere kom de karnemelk met het ei, de gesmolten boter en de amandelaroma

en doe het vervolgens bij de droge ingrediënten.

Meng alles goed samen.

 

Vul de vormpjes voor de helft met het beslag,

doe dan op het beslag een theelepeltje bosvruchtenjam.

Verdeel dan de rest van het beslag over de vormpjes.

 

* Zet de muffins in het midden van de oven en bak de in 20 minuten goudbruin en gaar. 

 

 

 

Maak ook eens 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.