In een grote map vol met recepten vond ik een oud recept van het blad Boodschappen
die ik wilde uit proberen
Binnen een mum van tijd heb je het in mekaar geflanst en dan kan je smullen van een
heerlijke muffin die niet te zoet is
~ ~ ~ Amandelmuffins met bosvruchten ~ ~ ~
Recept voor 12 muffins
Bereidingstijd ca 30 minuten
Wat heb je nodig:
250 g zelfrijzend bakmeel
25 g grof gehakte amandelschaafsel
1 tl bakpoeder
75 g suiker
200 ml karnemelk
1 losgeklopt ei
75 g gesmolten boter
een paar druppeltjes amandelaroma
12 tl bosvruchtenjam minder suiker ( AH )
Muffinvorm voor 12 muffins en papieren vormpjes
Wat ga je doen:
* Zet de oven aan op 200 graden en laat hem voorverwarmen.
Spray de muffinvorm licht in met boter
en zet de papieren vormpjes erin.
* Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
Meng in een andere kom de karnemelk met het ei, de gesmolten boter en de amandelaroma
en doe het vervolgens bij de droge ingrediënten.
Meng alles goed samen.
Vul de vormpjes voor de helft met het beslag,
doe dan op het beslag een theelepeltje bosvruchtenjam.
Verdeel dan de rest van het beslag over de vormpjes.
* Zet de muffins in het midden van de oven en bak de in 20 minuten goudbruin en gaar.
Maak ook eens
Reactie plaatsen
Reacties