Wij eten niet vaak groente, vlees en aardappelen althans niet in deze combi.
Een enkele keer is het toch wel lekker.
Zoals een slavinkje heerlijk met een gebakken aardappeltje en groente.
Weet je dat de slavink een aftakking van de blinde vink is.
Van oorsprong is de blinde vink is een Nederlands en Belgisch gerecht.
Het stukje vlees stamt al vanaf de achttiende eeuw in Frankrijk in de Provence,
men noemde het Leeuweriken zonder kop ofwel alouettes sans tête, nu is het bekend onder de naam Paupiette.
In België in het Franstalige gedeelte noemen ze de blinde vink een oiseau sans tête en in
Vlaanderen wordt het vogeltje zonder kop en loze vink genoemd
De slavink is te koop bij de slager en de boodschappenwinkel en het is lekker,
maar weet je dat het heel makkelijk en nog lekkerder is als je het zelf maakt.
Wat heb je nodig voor 4 personen
200 g rundergehakt
1 uitje gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
handje paneermeel
1 ei
peper, zout
paprikapoeder en nootmuskaat
12 plakken ontbijtspek
fijngehakte peterselie
Wat moet je doen.
* Meng het gehakt met de volgende ingredienten
uitje knoflook, paneermeel, eitje, peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat
Verdeel het gehakt in vieren.
Rol het op.
Leg twee plakken ontbijtspek overlappend in de breedte rol daar het gehakt in,
leg nog een plak ontbijtspek dwars over de breedte zodat de zijkanten ook bedekt zijn
Druk de zijkanten in de peterselie.
Verwarm braadboter in een braadpan op middel hoog vuur,
als de boter heet genoeg is en niet meer borrelt, leg je de slavinken in de pan en bak je zo om en om tot het vlees gaar is.
Eet smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties