Gehaktballetjes in een heerlijke roomsaus en snel klaar, wie wil dat niet.
~ ~ Gehaktballetjes met champignons in roomsaus ~ ~
Hoofdgerecht
voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Ingrediënten:
500 g half om half gehakt
3 el paneermeel
1 ei
2 el gedroogde peterselie
50 g bloem
50 g boter
1 ui gesnipperd
250 g champignons in plakjes
200 ml crème fraîche
400 ml bouillon
peper en zout
Bereidingswijze:
* Om de gehaktballetjes te maken meng je het gehakt met paneermeel, peterselie en het ei.
maak er balletjes van ongeveer ø 4 cm
Bak de balletjes in een hapjespan in ongeveer 10 minuten tot ze een mooie bruine kleur hebben.
Voeg de champignons toe en en bak die 5 minuten mee.
* Bak het gesnipperde uitje in een steelpannetje tot het glazig is,
voeg de bloem erbij en bak de bloem in 5 minuutjes, wel blijf roeren.
* Voeg nu de bouillon in gedeeltes toe en blijf roeren.
Voeg de crème fraîche toe en klop het goed door eventueel met een garde zodat er geen klontjes komen.
Breng het op smaak met peper en zout.
* Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en de champignons.
Roer alles goed door en laat het nog even goed warm worden.
Serveer het met rijst, komkommer en bestrooi het met verse peterselie
De komkommer.
* Snijd de komkommer in plakjes
* Maak in een kommetje een dressing van 1 eetlepel azijn met 2 eetlepels zonnebloemolie
een theelepel suiker, bieslook peper en zout
en roer dit goed door tot de suiker is opgelost, proef even of het naar je smaak is.
doe het nu bij de komkommer
Eet smakelijk
Bron van de gehaktballetjes: Leuke recepten
Ook een erg lekker gerecht