Tapas daar kan ik zo van genieten en vooral Albondigas die maak ik al jaren.

Gezellig met wat verschillende hapjes, wijntje Kaarsje 

 

Vind het een sport om het iedere keer weer anders te maken en kijken welke het lekkerste is. 

Onderstaande heb ik gevonden in het kookboek 101 ballen en ik moet zeggen deze is ook erg lekker. 

Ik hoop dat het jullie ook mag smaken.

 

Wanneer je de Albondigas een dag van te voren klaar maakt,

is het nog lekkerder. 

 

 

Spaanse Albondigas met pasta

 

recept voor 4 personen als hoofdiner 

4 tot 6 personen als tapas hapje 

Bereidingstijd circa 1 uur en 30 minuten

 

Wat heb je nodig

voor de saus

 

3 el olijfolie 

2 gesnipperde uien 

3 gesnipperde tenen knoflook

1 tl gedroogde oregano 

1/2 tl chilivlokken

1/2 tl komijnpoeder

2 dl rode wijn

400 g (blik) tomatenblokjes 

1 reepje sinaasappelschil 

1 tl kristalsuiker 

zeezout en versgemalen peper 

 

Voor de albondigas balletjes 

 

200 g varkenssaucijzen 

350 g rundergehakt 

1 tl gerookte paprikapoeder 

1/2 tl komijnpoeder 

2 flinke el fijngehakte peterselie +

extra om te bestrooien

1 geklopte ei 

3 el paneermeel

1 el melk

 

Wat ga je doen:

 

* Verhit in een kookpan 2 eetlepels olijfolie en bak de ui tot deze er glazig uitziet.

Voeg dan de knoflook en oregano toe en bak het 1 minuut mee, schep de helft in een kom voor later. 

 

* Voeg de chilivlokken en het komijnpoeder toe in de kookpan en roer dit goed door de ui-mengsel.

Voeg dan de wijn, tomatenblokjes en de sinaasappelschil toe en laat de saus 30 minuten pruttelen. 

na 30 minuten is de saus ingedikt en voeg je de suiker toe en breng je de saus op smaak met peper en zout .

Zet de pan opzij.

 

* Voor de albondigas haal je de velletjes van de sauzijzen af en doe deze in een schaal,

voeg de ui-knoflookmengsel, het gehakt, paprikapoeder, komijnpoeder, peterselie, ei paneermeel en melk toe. 

en kneed dit goed door en rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. 

 

* Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en

bak de balletjes in porties rondom goud bruin 

 

* Schep de balletjes in de tomatensaus en laat het nog 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen

De balletjes moeten goed gaar en warm zijn. 

 

Bestrooi het met peterselie 

Serveer de Albondigas met bijvoorbeeld Penne of als tapashapje 

 

 

 

 

Ook lekker 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.