Een mooie afsluiter van het Italiaanse etentje
Dit gerecht plus de Risottotaart en de zoete Paprika vond ik in Jamie kookt Italië.
Veel authentieke heerlijke gerechten staan er in dit boek.
Het etentje bestond uit deze volgende gerechten
Zoete Paprika met romige Burrata
Risottotaart
Cannelloni
en dit heerlijke nagerecht.
Een heerlijk Itaiaans wijntje erbij, stokbroodje met wat smeersels en je geniet volop met je gasten.
~ ~ ~ ~ Limoncello-Tiramisu ~ ~ ~ ~
Wat heb je nodig:
1 sinaasappels
200 ml Limoncello
4 el vloeibare honing
1 pak a 200 g lange vingers
200 ml koude espresso
250 g mascarpone
250 g yoghurt
2 tl vanille-essence
250 g kersen (pot)
Wat ga je doen:
Schil met een aardappelschilmes de schil van de sinaasappel.
Doe de schilletjes in een pannetje met een stevige bodem.
knijp daarboven het vocht eruit, voeg 100 ml Limoncello en 2 el honing toe
en laat het mengsel tot een dikke siroop indikken op matig vuur.
Pak je mooiste schaal en bedek de bodem met de helft van de lange vingers.
Meng de koude espresso met de rest van de limoncello, besprenkel de lange vingers hiermee.
Laat de kersen uit lekken in een vergiet.
Klop de mascarpone met de yoghurt, vanille-essence en de overgebleven honing door elkaar.
Schep de helft van het mengsel over de lange vingers en strijk het glad.
Strooi de kersen erover, leg de overgebleven lage vingers daar boven op.
Besprenkel met de espresso en bedek de schaal met de overgebleven mascarpone.
Schenk de siroop met de gesuikerde schilletjes op de tiramisu .
Bedek de schaal en zet het minstens 4 uur of liever een hele nacht in de koelkast.
Om het mooi af te maken rasp je er witte of bruine chocolade erover
Heerlijk nagerecht tijdens het Italiaanse etentje
Reactie plaatsen
Reacties