Een mooie afsluiter van het Italiaanse etentje 

 

Dit gerecht plus de Risottotaart en de zoete Paprika vond ik in Jamie kookt Italië. 

Veel authentieke heerlijke gerechten staan er in dit boek.

 

Het etentje bestond uit deze volgende gerechten 

 

Zoete Paprika met romige Burrata 

Risottotaart 

Cannelloni 

en dit heerlijke nagerecht.

 

Een heerlijk Itaiaans wijntje erbij, stokbroodje met wat smeersels en je geniet volop met je gasten.  

 

~ ~ ~ ~ Limoncello-Tiramisu ~ ~ ~ ~ 

 

Wat heb je nodig:

1 sinaasappels 

200 ml Limoncello 

4 el vloeibare honing 

1 pak a 200 g lange vingers

200 ml koude espresso 

250 g mascarpone 

250 g yoghurt 

2 tl vanille-essence 

250 g kersen (pot)

 

Wat ga je doen:

 

Schil met een aardappelschilmes de schil van de sinaasappel.

Doe de schilletjes in een pannetje met een stevige bodem. 

knijp daarboven het vocht eruit, voeg 100 ml Limoncello en 2 el honing toe

en laat het mengsel tot een dikke siroop indikken op matig vuur. 

 

Pak je mooiste schaal en bedek de bodem met de helft van de lange vingers.

Meng de koude espresso met de rest van de limoncello, besprenkel de lange vingers hiermee. 

 

Laat de kersen uit lekken in een vergiet.

 

Klop de mascarpone met de yoghurt, vanille-essence en de overgebleven honing door elkaar. 

Schep de helft van het mengsel over de lange vingers  en strijk het glad.

Strooi de kersen erover,  leg de overgebleven lage vingers daar boven op. 

Besprenkel met de espresso en bedek de schaal met de overgebleven mascarpone.

 

Schenk de siroop met de gesuikerde schilletjes op de tiramisu .

Bedek de schaal en zet het minstens 4 uur of liever een hele nacht in de koelkast.

 

Om het mooi af te maken rasp je er witte of bruine chocolade erover 

 

 

 

Heerlijk nagerecht tijdens het Italiaanse etentje

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.