Een Stamppot in de winter kan ik wel waarderen
In de koelkast had ik nog een zakje spruitjes liggen
die nog niet zo lang geleden in de aanbieding was bij de Appie, 2 zakken was de aanbieding.
De ene zak was dezelfde avond gegeten, maar wat moest ik nu met die ander.
Spruitjes googelen en ik kwam op dit gerecht lekker simpel en heerlijk.
~ ~ ~ Stamppot spruitjes met rookworst ~ ~ ~
Voor 4 personen
Bereidingstijd circa 25 minuten
Wat heb je nodig:
1 kg kruimige aardappelen
700 g panklare spruitjes
250 g rookworsten
4 tl kerriepoeder
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
3 zoete kleine appeltjes
Zout en peper
Wat ga je doen:
* Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en plaats ze in een pan met een laag water,
zoveel dat de aardappels net onder water staat.
kook ze gaar in circa 15 minuten.
* Kook intussen de spruitjes in circa 7 minuten gaar in ruim water met een theelepel zout, en giet ze af.
* Verwarm de rookworsten in de magnetron in 2 minuten op en snijd ze in plakjes.
Stamp de aardappelen met de kerriepoeder, melk, en eventueel zout.
Doe de spruitjes in de aardappelpuree en stamp ze kort mee zodat ze niet te fijn worden.
Snijd de appels in blokjes en schep ze samen met de rookworst door de stamppot,
strooi nog wat versgemalen peper erover en serveer je stamppot met een lekkere jus.
Tipje van mij strooi er wat gehakte walnoten of pecannoten door de stamppot.
Bron de Albert Heijn app
Ook een lekker gerecht met spruitjes
Reactie plaatsen
Reacties