Een Stamppot in de winter kan ik wel waarderen 

 

In de koelkast had ik nog een zakje spruitjes liggen

die nog niet zo lang geleden in de aanbieding was bij de Appie, 2 zakken was de aanbieding.

De ene zak was dezelfde avond gegeten,  maar wat moest ik nu met die ander. 

Spruitjes googelen en ik kwam op dit gerecht lekker simpel en heerlijk.

 

 

 

 

~ ~ ~ Stamppot spruitjes met rookworst  ~ ~ ~

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd circa 25 minuten 

 

Wat heb je nodig:

1 kg kruimige aardappelen

700 g panklare spruitjes 

250 g rookworsten 

4 tl kerriepoeder 

100 ml halfvolle melk

50 g ongezouten roomboter 

3 zoete kleine appeltjes 

Zout en peper

 

Wat ga je doen: 

* Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en plaats ze in een pan met een laag water,

zoveel dat de aardappels net onder water staat.

kook ze gaar in circa 15 minuten.

 

* Kook intussen de spruitjes in circa 7 minuten gaar in ruim water met een theelepel zout, en giet ze af. 

 

* Verwarm de rookworsten in de magnetron in 2 minuten op en snijd ze in plakjes. 

Stamp de aardappelen met de kerriepoeder, melk, en eventueel zout.

Doe de spruitjes in de aardappelpuree en stamp ze kort mee zodat ze niet te fijn worden. 

Snijd de appels in blokjes en schep ze samen met de rookworst door de stamppot,

strooi nog wat versgemalen peper erover en serveer je stamppot met een lekkere jus. 

 

Tipje van mij strooi er wat gehakte walnoten of pecannoten door de stamppot.

 

Bron de Albert Heijn  app

 

 

Ook een lekker gerecht met spruitjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.