Aardappelpuree is een heerlijke toevoeging aan je maaltijd of een heerlijke stamppot. 

Soms kan de puree bij een maaltijd met aardappelen en groente een beetje saai zijn.

Maak dan eens één van deze heerlijke puree en je maaltijd smaakt heel anders.

 

  Aardappelpuree de luxe 

voor 4 personen 

 

Ingrediënten: 

1 kilo aardappels geschild 

1 1.5 el boter 

40 g geraspte Parmezaanse kaas 

2 el slagroom 

zeezout en versgemalen peper 

 

Bereiding:

* Breng in een pan licht gezouten water aan de kook.

Snijd intussen de aardappelen in kleine stukken en voeg ze in het water,

kook de aardappelen in circa 25 minuten gaar. 

Prik de aardappelen in met een vork, ze moeten heel zacht zijn. 

 

* Giet ze af en doe het terug in de pan, 

Voeg de boter toe en stamp de aardappels fijn,

roer de Parmezaan en room erdoor en breng deze luxe puree op smaak met zout en peper. 

 

* Serveer de puree meteen of consumeer het binnen 2 dagen,

laat het in dat geval goed afkoelen en bewaar het in een goed afsluitbare bak in de koelkast.

 

 

Aardappelpuree met crème fraîche 

voor 4 personen 

 

Ingrediënten:

1 kilo aardappelen 

125 ml crème fraîche 

peper zeezout 

nooutmuskaat

knoflookpoeder of verse knoflook 

 

Maak de aardappelpuree zoals hierboven en voeg daar de créme fraîche en de kruiden aan toe.

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

Zo kun je van alles toevoegen aan de puree om het nog lekkerder te maken.