Weten jullie nog dat Ronald en ik een Rondje Drielandenpunt hebben gefietst.

Wij logeerden toen o.a. in Duitsland in de stad Aachen.

Wij hebben de eerste avond gegeten bij Karls Wirtshaus 

Goh wat hebben we heerlijk gegeten.

Ik had een Wirtshaus frikandellen mit Bratkartoffelen 

Of te wel een platte gehaktbal met ontzettend veel uien en champignons en gebakken aardappeltjes.

 

Afijn , ,  ik heb geprobeerd de frikandellen na te maken,

de smaak kwam wel aardig overeen alleen die van mij waren iets steviger. 

Geplette krieltjes vond ik er ook wel bij passen.

Verder is dit een heerlijk gerecht geworden. Hou je van een gehaktbal, uien en champignons 

zou ik zeggen haal de ingrediënten in huis en maak die frikandellen.

~ ~ Duitse frikandellen met geplette krieltjes ~ ~ 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 45 minuten 

 

Ingrediënten voor de frikandellen  : 

500 g  gehakt het mooiste is HoH zal iets schelen qua smeuigheid 

2 el peterselie 

1 tl nootmuskaat 

1 tl paprikapoeder 

1 tl marjolein

1 tl mosterd 

1 tl maggi

1 ei 

1 ui gesnipperd 

2 el  paneermeel 

peper en zout 

________

2 ui in ringen 

 500 g champignons in plakjes 

Pakje juspoeder 

_________

500 g krieltjes 

olijfolie 

3 el Italiaanse kruiden 

Peper en zout uit de molen 

 

 

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met alle ingredienten uit de bovenstaande lijst 

Maakt er 4 ballen van of 8 kleinere druk ze daarna plat.

 

Bak de frikandellen tot ze bruin zijn.

Voeg de juspoeder samen met een mok water

roer even door en voeg dat bij de frikandellen.

Bak de uien tot ze er glazig uit zien. 

Doe dan de uien en champignons erbij bij de frikandellen

en laat het 20 minuten sudderen met de deksel op de pan .

 

 

Laat de oven voorverwarmen op 200 graden.

Maak de Krieltjes schoon en kook ze in 10 minuten gaar.

Leg intussen een bakpapier op een bakplaat.

Leg daarop de gekookte krieltjes plet ze met behulp van bijvoorbeeld de achterkant van een glas

Schenk er olijfolie, strooi er peper en zout en Italiaanse kruiden over.

En bak de geplette krieltjes in circa 30 minuten in de oven 

 

 

Ik had er een wijntje uit Zuid Afrika bij gedronken maar een Duitse misstaat ook zeker niet.

 

Geniet  ervan 

Bron: Een beetje van de oosterburen en een beetje van mezelf.

 

Lees hier het verhaal van onze Fietsdagen drie landenpunt 

Rating: 0 sterren
0 stemmen