Een heerlijke soep gaat er bij mij altijd wel in
of het nou als voorgerecht is of als hoofdgerecht,
lekker met stokbrood of een heerlijke snee boerenbrood en het liefst besmeerd met roomboter.
Overigens ik smeer mijn brood altijd met roomboter omdat dat een stuk gezonder is
en het is gewoon veel en veel lekkerder, daar zijn jullie het toch wel met me eens, , , ,toch?
Dit keer heb ik een gerecht van een heerlijke tomatensoep met veel groente
Het is gek, ik maak vaak een heerlijke soep, maar heb nooit eerder een recept geplaatst.
Dat moet ik maar eens gaan doen , , wat vaker een soepgerecht plaatsten.
Tomatensoep met verborgen groente
Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 1 uur
Wat heb je nodig:
Scheutje olijfolie
1 kilo Snoeptomaatjes
1 groene & 1 rode paprika
½ courgette
1 pak gezeefde tomaten
1 champignonbouillonblokje
2 kleine maggi bouillonblokjes
2 eetlepels oregano
1 liter water
1 bekertje slagroom
Naar smaak zout
Wat ga je doen:
* Snijd de paprika’s en courgette klein.
Verhit de olijfolie in een grote pan
voeg de snoeptomaatjes en de gesneden groente toe,
laat het even pruttelen.
Roer af en toe in de pan.
* Voeg de gezeefde tomaten, de bouillonblokjes, oregano toe en giet het water erbij.
Zelf had ik er geen gehaktballetjes ingedaan maar dat kan eventueel op dit moment toegevoegd worden,
laat het nog een kwartiertjes zachtjes koken.
* Giet de slagroom erdoor en laat het nog 5 minuutjes warm worden.
Ga er met de staafmixer door om de soep glad te maken.
Het zal een dikke soep zijn.
Serveer er boerenbrood bij en laat het smaken.