Bifteki 

Griekse gehaktrolletjes

 

Gerecht voor 4 personen 

voorbereidingstijd 10 minuten

  bereidingstijd 20 minuten 

  koelkasttijd 30 minuten

 

Ingredienten:

500 g hoh gehakt 

1 ui 

3 teentjes knoflook

2 tl oregano 

2 el peterselie 

1 el munt 

1 tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder 

peper 

zout

1 ei 

5 el paneermeel

olijfolie

 

Bereidingswijze:

* Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk

 

* Meng het gehakt met de ui, knoflook, munt, oregano, peterselie, ei,

paneermeel, komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout.

 

* Kneed het gehakt en zorg dat alle kruiden goed verdeelt zijn.

Deel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van 

 

*Laat de Bifteki in de koelkast 30 minuten opstijven.

Eventueel kun je ze ook een dag van tevoren maken. 

 

* Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur

om en om tot ze goud bruin van kleur en gaar zijn in ongeveer 10 minuutjes. 

 

Bron Sophie glutenvrij 

 

 

Ook een lekker Grieks gerecht 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.