Bifteki
Griekse gehaktrolletjes
Gerecht voor 4 personen
voorbereidingstijd 10 minuten
bereidingstijd 20 minuten
koelkasttijd 30 minuten
Ingredienten:
500 g hoh gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
2 tl oregano
2 el peterselie
1 el munt
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
peper
zout
1 ei
5 el paneermeel
olijfolie
Bereidingswijze:
* Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk
* Meng het gehakt met de ui, knoflook, munt, oregano, peterselie, ei,
paneermeel, komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
* Kneed het gehakt en zorg dat alle kruiden goed verdeelt zijn.
Deel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van
*Laat de Bifteki in de koelkast 30 minuten opstijven.
Eventueel kun je ze ook een dag van tevoren maken.
* Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur
om en om tot ze goud bruin van kleur en gaar zijn in ongeveer 10 minuutjes.
Bron Sophie glutenvrij
Ook een lekker Grieks gerecht
Reactie plaatsen
Reacties