Als je van super crunchy houd. Maak dan eens kip gepaneerd met panko, super lekker.
Of je het nou kip, vlees of zelfs vis wilt maken, je kan alles een heerlijk knapperig korstje geven.
~ ~ ~ ~ Kip in een panko-jasje ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd
Wat heb je nodig:
2 flinke kipfiles
1 kopje bloem
2 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
zout en peper
ei
1 kopje panko paneer
1 kopje Parmezaanse geraspte kaas
2 el boter
Wat ga je doen:
Maak van 1 filet 2 filets door ze in de lengte te snijden.
Meng in 1 kom de bloem met de paprikapoeder knoflookpoeder ui-poeder een halve theelepel zout en peper
In een 2de kom klop je de ei los
In de 3de kom meng de je de panko, geraspte kaas en de zachte boter.
Doe de kipfilets 1 voor 1 eerst door de bloem dan het ei en bedek ze dan met de panko kaasmengsel
Druk het een beetje aan, als je wilt kun je het een 2de laag geven.
Als alle filets bedekt zijn laat je boter in de pan goed heet worden, zet de pan op laag vuur.
Bak de filets in circa 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
Reactie plaatsen
Reacties