Als je van super crunchy houd. Maak dan eens kip gepaneerd met panko, super lekker.

 

Of je het nou kip, vlees of zelfs vis wilt maken, je kan alles een heerlijk knapperig korstje geven. 

 

~ ~ ~ ~ Kip in een panko-jasje ~ ~ ~ ~

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd  

 

Wat heb je nodig:

2 flinke kipfiles 

1 kopje bloem

2 tl paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder 

1 tl uienpoeder

zout en peper 

ei

1 kopje panko paneer

1 kopje Parmezaanse geraspte kaas

2 el boter 

 

Wat ga je doen: 

Maak van 1 filet 2 filets door ze in de lengte te snijden. 

 

Meng in 1 kom de bloem met de paprikapoeder knoflookpoeder ui-poeder een halve theelepel zout en peper  

In een 2de kom klop je de ei los

In de 3de kom meng de je de panko, geraspte kaas en de zachte boter.

 

Doe de kipfilets 1 voor 1 eerst door de bloem dan het ei en bedek ze dan met de panko kaasmengsel 

Druk het een beetje aan, als je wilt kun je het een 2de laag geven. 

Als alle filets bedekt zijn laat je boter in de pan goed heet worden, zet de pan op laag vuur.

Bak de filets in circa 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar. 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.