Heerlijk citroen en vooral in combinatie met kip citroenkip erg lekker
Van de salade kun je ook een caesarsalade maken, ik heb er saladeschuitjes van gemaakt
In plaats van Turks brood kun je ook dikke plakken boerenbrood nemen
in stukken gesneden in de oven bakken en door de salade doen.
Maak het zoals jij het lekker vind.
Citroenkip met brood en salade
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 45 minuten
Wat heb je nodig:
2 citroenen, het sap en rasp.
4 geperste teentjes knoflook
2 el rozemarijnblaadjes grof gehakt
60 ml extra vierge olijfolie
4 kippendijen
4 dikke sneden boerenbrood of
zoals wij hadden plat brood van de Turkse bakker in 8 stukken gesneden
6 plakjes pancetta
100 g mayonaise
75 g geraspte Parmezaanse kaas + extra
2 kropjes Romainesla
Partjes citroen. voor erbij.
Wat ga je doen:
* Doe van 1 citroen de sap en rasp, 3 geperste knoflooktenen, rozemarijnblaadjes en tweederde olijfolie in een kom.
Roer het door elkaar. Voeg de kip toe en laat het 15 minuten marineren.
* Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smeer de bovenkant van het brood in met olijfolie en beleg het met de pancetta.
en plaats het in het midden van de oven laat het warm worden in circa 6 tot 8 minuten.
Bak intussen in een beetje olijfolie de kip op goudbruin en gaar.
* Voeg in een kom de mayonaise, Parmezaan, het resterende sap van de citroen, de knoflook en het zout en peper
roer dit goed door elkaar mocht het te dik zijn doe er een klein scheutje water bij.
* Schep de sla en dressing in een kom strooi de gehakte pancetta en geraspte Parmezaan over
Serveer de kip met brood, salade en citroenpartjes
Geniet er van
Probeer ook eens de