Tapas daar kan ik zo van genieten en vooral Albondigas die maak ik al jaren.
Gezellig met wat verschillende hapjes, wijntje Kaarsje
Vind het een sport om het iedere keer weer anders te maken en kijken welke het lekkerste is.
Onderstaande heb ik gevonden in het kookboek 101 ballen en ik moet zeggen deze is ook erg lekker.
Ik hoop dat het jullie ook mag smaken.
Wanneer je de Albondigas een dag van te voren klaar maakt,
is het nog lekkerder.
Spaanse Albondigas met pasta
recept voor 4 personen als hoofdiner
4 tot 6 personen als tapas hapje
Bereidingstijd circa 1 uur en 30 minuten
Wat heb je nodig
voor de saus
3 el olijfolie
2 gesnipperde uien
3 gesnipperde tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl chilivlokken
1/2 tl komijnpoeder
2 dl rode wijn
400 g (blik) tomatenblokjes
1 reepje sinaasappelschil
1 tl kristalsuiker
zeezout en versgemalen peper
Voor de albondigas balletjes
200 g varkenssaucijzen
350 g rundergehakt
1 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
2 flinke el fijngehakte peterselie +
extra om te bestrooien
1 geklopte ei
3 el paneermeel
1 el melk
Wat ga je doen:
* Verhit in een kookpan 2 eetlepels olijfolie en bak de ui tot deze er glazig uitziet.
Voeg dan de knoflook en oregano toe en bak het 1 minuut mee, schep de helft in een kom voor later.
* Voeg de chilivlokken en het komijnpoeder toe in de kookpan en roer dit goed door de ui-mengsel.
Voeg dan de wijn, tomatenblokjes en de sinaasappelschil toe en laat de saus 30 minuten pruttelen.
na 30 minuten is de saus ingedikt en voeg je de suiker toe en breng je de saus op smaak met peper en zout .
Zet de pan opzij.
* Voor de albondigas haal je de velletjes van de sauzijzen af en doe deze in een schaal,
voeg de ui-knoflookmengsel, het gehakt, paprikapoeder, komijnpoeder, peterselie, ei paneermeel en melk toe.
en kneed dit goed door en rol er balletjes van ter grootte van een walnoot.
* Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en
bak de balletjes in porties rondom goud bruin
* Schep de balletjes in de tomatensaus en laat het nog 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen
De balletjes moeten goed gaar en warm zijn.
Bestrooi het met peterselie
Serveer de Albondigas met bijvoorbeeld Penne of als tapashapje
Ook lekker
Reactie plaatsen
Reacties