Rijst zijn jullie er ook zo gek op als wij.
Er zijn ontzettend veel verschillende soorten, en je kan er alle kanten mee op..
Om de rijst te koken gebruik ik een rijstkoker, jaren lang in de pan gekookt maar vaak mislukte het, ik kookte het te lang of te kort.
Tot ik een rijstkoker tegen kwam in de aanbieding bij de boodschappenwinkel.
Ik heb het meteen gekocht en s'avonds uit geprobeerd, het was even zoeken hoeveel water in verhouding met de rijst je erbij moest gieten.
Uiteindelijk heb ik het voor mekaar de juiste rijstkorrel te krijgen.
Eerst doe ik een heel klein scheutje zonnebloemolie in de binnenpan,
dan doe ik de juiste hoeveelheid rijst erin en vervolgens water aanvullen tot 2 centimeter boven de rijst.
Je zet de rijstkoker aan en in de tussentijd maak je je gerecht klaar.
Ik heb een heerlijke nasi voor jullie gemaakt met simpele goedkope rijst en ja gekookt in me rijstkoker.
~ ~ Nasi met pittige Kaasomeletreepjes ~~
Voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Ingrediënten:
300 g rijst
zout
1 zakje nasikruidenmix
4 el olie
400 g kippedijen of kipfilet
pakje ontbijtspek in plakjes
1 nasi wok groentepakket van 450 g
circa 2 el ketjap manis
sambal Brandal of wat je in huis hebt.
4 eieren
4 el geraspte belegen kaas
handje gehakte bladselderij
Bereidingswijze:
* Kook de rijst gaar zoals jij gewend bent.
* Verhit 3 el olie in een wok of braadpan doe de kip, spek en nasikruiden in de pan schep het even om zodat de kip de kleur van de kruiden krijgt
en roerbak 3 minuten.
Voeg de groente bij de kip en roerbak verder onder regelmatig omscheppen gaar in 5 minuten
Voeg de gekookte rijst toe en maak het op smaak met ketjap en sambal.
* Klop intussen de eieren los met 3 eetlepels water, 2 theelepels sambal en de geraspte kaas.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
* Bak de omelet tot de bovenkant goed gestold is en dan zal de onderkant mooi goudbruin gekleurd zijn.
Vouw de omelet een aantal keer op en schuif hem op een snijplank.
Snijd hen in reepjes.
Maak de borden op met de nasi en schep op ieder bord het ei.
Strooi er nog wat selderij over
Tipje van mij
Serveer er saté, atjar en kroepoek bij
Eet smakelijk
Tipje van mij
Serveer er saté, atjar en kroepoek bij
Bron: een beetje uit het boekje Eénpans eetplezier en een beetje van mezelf
Maak ook eens