De oorlog in Nederland was net voorbij, en mijn vader moest vertrekken naar de volgende oorlog , , in Indonesië.

Nou was hij niet een man die van vechten hield en een pistool verafschuwde hij.

Paps ging mee als Journalist.

 

In de wapenbroeders een blad speciaal voor de Nederlandse strijdkrachten stonden verhalen,

nieuws van en voor de militairen, nieuwtjes vanuit Nederland en de gedichten van paps.

 

 

 

 

In hun vrije tijd speelden de mannen tafeltennis of een potje kaarten of

bezochten ze steden als Soerabaja, Malang en andere mooie plekken.

Het Indonesische eten was hij helemaal weg van.

Hij heeft er een bijzondere, prachtige tijd gehad, De verhalen van Paps waren heerlijk om naar te luisteren.

 

Omdat hij zo van dat eten hield, maakte mijn mams soms Indonesisch eten.

Ooit is zij in het bezit gekomen van een kookboek  De Beste Indonesische Recepten  met echte authentieke recepten

en och och wat een heerlijke recepten staan er in.

 

Het is dus niet zo gek dat ik ook van dat eten hou.

Een heerlijke rijsttafel maak ik dan ook zo klaar aan de hand van dat boek.

 Eén dag in de keuken en je hebt al aardig wat gerechten klaar.

Hoe meer gerechten , hoe langer je in de keuken staat.  

Eens maakte ik een rijsttafel met 6 gerechten en nog niet zo lang geleden met 8 gerechten.

 

Je hoeft met onderstaande gerechten natuurlijk niet een hele rijsttafel te maken, je kunt ook 1 gerecht kiezen met rijst of bami

of zelfs een groentegerecht serveren met een aardappeltje en een stukje vlees.

 

Het belangrijkste aan een rijsttafel is rijst, Bami en of mihoen. Daarnaast zet je er groente, eieren, saus bij en iets vets zoals een gefrituurd hapje.

 

De volgende gerechten stonden bij mij op tafel.

Witte rijst, Indische bami, Smoor van aubergine en tomaat, Sambalboontjes,

Rendang, Eieren in ketjap, Satésaus uit Bandung en Pangsit Goreng.

 

 

Verder kun je het aanvullen met gebakken uitjes, fritesstick, diverse kroepoek en ja niet te vergeten de sambal.

 

 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.