Zijn jullie ooit wel eens in Engeland geweest? 

Als jong meisje heb ik er gewerkt als Au pair, in een klein plaatsje een half uurtje van Londen vandaan. 

Wat een geweldige tijd heb ik daar gehad. 

Ik zou graag nog eens naar Engeland gaan, en dan de Cotswolds en Bath in de Graafschap Somerset bezoeken.

Wensen moeten we hebben niet waar? 

 

 Engelse maaltijden vind ik erg lekker, zoals Shepherd's Pie.

Laatst met al die regen en een beetje aan de frisse kant kwam ik toevallig dit recept tegen,

Het is een geliefd gerecht hier, en maak het al heel wat jaartjes.

 

Het is eigenlijk een wintergerecht, maar ach wat maakt het uit als je er trek in hebt . 

 

 

 

 

~ ~  Shepherd's Pie  ~ ~

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten en 25 minuten oventijd

 

Ingrediënten: 

 300 g rundergehakt 

1 ui 

1 zakje wortelen uit de koeling die al voor jou schoongemaakt is

150 g doperwtjes uit de vriezer 

250 g champignons

1 el bloem

150 ml runderbouillon 

2 tenen knoflook 

1 el tijm gedroogde of vers

1 klein blikje tomatenpuree a 70 g

400 g aardappels 

klein scheutje melk

25 g roomboter 

100 g geraspte belegen kaas

2 theelepeltjes worcestershiresaus

 

 

 

Bereidingswijze:

* Verwarm de oven voor op 200 graden.

* Schil de aardappels en snijd ze in vieren, kook ze in 20 minuten gaar.

 

* Ondertussen snij je de worteltjes in plakjes, snipper je de uien en hak je de knoflook fijn.

Giet een beetje olie in de pan en bak de ui en knoflook.

Voeg nadat het glazig geworden is het gehakt toe en bak het rul.

Daarna voeg je de worteltjes en champignons toe en bak je ook even mee, 

Dan doe je de tomatenpuree en de bloem erbij,

meng alles goed samen en laat het even goed in trekken. 

Voeg nu de bouillon, tijm en worcestershiresaus toe.

Laat alles een kwartiertje op een zacht vuurtje gaar worden.

Op het laatst doe je de doperwtjes erbij.

 

* In de tussentijd zijn de aardappelen klaar met koken, deze giet je af,

doe er de boter en een scheutje melk bij en stamp het fijn tot een puree.

 

* In een ovenschaal doe je eerst het gehaktmengsel en daar bovenop doe je de aardappelpuree.

Strooi er geraspte kaas over en plaats het in de oven voor 25 minuten tot er een mooie korst op zit.. 

 

 

 

Het is nu iets te warm voor de shepherd's Pie, maar onthoud het voor later.

 

Bron: lekker en simpel

 

Maak ook eens deze overheerlijke schotel

Rating: 5 sterren
1 stem