Hoofdgerecht
Bij het uitspitten van het blad " Koken & Genieten " het is wel een oudje
kwam ik een gerecht tegen , en dat viel goed in de smaak bij ons.
Het is wel aangepast, want helaas bij de supermarkt bij mij in de buurt kon ik één ingrediënt niet krijgen.
Spitskool was er ook niet maar wel voorgesneden , dat scheelde weer even tijd.
Zo is het gerecht toch erg lekker geworden.
Eet smakelijk en laat je me weten of je het gemaakt hebt.
~~~
* * Gehakt- Spitskoolovenschotel met aardappel * *
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 45 minuten
Ingrediënten:
1 ui
1 teentje knoflook
500 g rundergehakt
1 el tomatenpuree
1 el magere kwark
zout en peper
500 g aardappelen
1/2 spitskool (ca. 500 g)
2 el olie
6 takjes verse tijm of gedroogde
400 g zure room
2 eieren
2 tomaten
2tl citroensap
Op de foto boven staat niet de spitskool en aardappelen
afgebeeld die zaten uiteraard wel in het gerecht.
Bereiding:
1 Voor de gehaktballetjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Kneed het gehakt samen met de ui, knoflook, de tomatenpuree
en de magere kwark in een kom.
Bestrooi met peper en zout.
Maak van het gehakt balletjes van ca 4 cm doorsnede.
2 Schil de aardappelen, was ze en snijd in stukken en kook ze tot ze gaar zijn.
Was de spitskool en snijd in reepjes.
Blanceer het in ca. 2 minuten in water.
Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag.
Bak de gehaktballetjes rondom in ca 3 minuten op hoog vuur en neem uit de pan.
3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180 graden/hete lucht: 160 graden)
Was de tijm en snijd het fijn.
Roer 200 g zure room, de tijm en de eieren glad.
Breng op smaak met peper en zout.
Was de tomaten en snijd in stukken.
Verdeel de spitskool, aardappelen en de gehaktballetjes over een ovenschaal.
Schenk het zure roommengsel eroverheen.
Verdeel de tomaten erover.
Bak ca. 20 minuten in de oven.
4 Roer de overige zure room glad en breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
Serveer alles samen.
Bron: koken & genieten
Reactie plaatsen
Reacties