Cevapcici een lastig woord vind ik.
Dit zijn worstjes wat gegeten wordt in de Balkan-landen zoals Kroatië, Montenegro, Servië en Bosnië en Herzegovina.
Het is een populair gerecht en ik snap het wel, het is makkelijk te maken en de smaak is heerlijk.
Ooit kwam ik het recept tegen in het blad van Albert Heijn en ik maak het dus al jaren.
Wij eten het zoals ze het in de Balkan landen eten met sla en een shoarmabroodje,
maar het is ook heerlijk met een lekkere groene groente en een aardappeltje.
Je kunt het bakken op de grillpan, gezellig op de barbecue of bak ze in de pan.
~ ~ ~ ~ Cevapcici met een shoarmabroodje ~ ~ ~ ~
Hoofgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 25 minuten
Wat heb je nodig:
500 g half om half gehakt
1 ei
1 el bloem
3 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
peper en zout
2 teentjes gehakte knoflook
1 bakje (20 g) fijngesneden platte peterselie
1 pak grote shoarmabroodjes 8 stuks
ijsbergsla
1 rode ui in dunne ringen
1 bakje knoflooksaus
grillpan
Wat ga je doen:
Doe het gehakt met het ei, bloem, paprikapoeder, chilipoeder,
peper en zout, gehakte knoflook en de peterselie,
voeg er nog wat flink peper en zout toe.
Kneed het goed door en rol er met vochtige handen circa 20 worstjes van.
Verhit een grillpan en bak de worstjes in circa 5 minuten bruin en gaar keer ze regelmatig om.
Verwarm de shoarmabroodjes in de broodtoaster en snijd ze open.
Beleg de broodjes met de sla en ui-ringen en leg er 5 worstjes bij, serveer met de knoflooksaus.
Of maak een lekkere gemengde salade en serveer dat bij de cevapcici zoals ik dat deed.
Ook lekker
Reactie plaatsen
Reacties