Zalm een heerlijke vis en rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren, het is maar dat jullie dat weten.
Jaren geleden nam een kennis van me een groot stuk zalm mee uit Denemarken,
Ronald en ik waren super blij, hartstikke vers, kon niet beter.
De Zalm lag op het aanrecht zag er zo mooi roze uit,
we hadden hem schoon gemaakt en zouden een stuk eten bij het avondeten.
We namen een hap, we spuugden het meteen weer uit.
Wat was dat enorm zout net of je zeewater in je mond had.
We snapten er totaal niets van tot op de dag vandaag is het nog steeds onduidelijk.
~ ~ ~ Zalm in een romige tomatensaus ~ ~ ~
Gerecht voor 2 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Ingrediënten:
2 Zalmfilets
1 kleine ui in grove stukken
2 Tenen knoflook fijngehakt
250 g Tomaten in stukken
1 Klein blikje tomatenpuree
1/4 tl Cayennepeper
2 tl Paprikapoeder
1 Groente bouillonblokje
200 ml Kokosmelk ( pakje )
250 ml Water
Scheutje citroensap
2 el Peterselie fijngehakte
2 tl Olie
Bereidingswijze:
* Verhit de olie en bak de uien tot ze er glazig uit zien
* Voeg nu de knoflook en de tomaten toe en bak het geheel 3 minuutjes mee.
* Doe nu de tomatenpuree, cayennepeper en de paprikapoeder erbij en roer het door elkaar.
* Verkruimel het bouillonblokje en doe het in de pan net als de kokosmelk en het water.
* Laat het een paar minuten zachtjes koken.
* Leg de zalmfilets in de saus en kook het nog steeds op een zacht vuurtje voor 6 minuten.
Voeg nu een kneepje citroen toe en laat het nog 1 minuutje koken
Garneer met de fijngehakte peterselie
Lekker met een gekookte aardappeltje, maar ook lekker met rijst
Ook erg lekker
Reactie plaatsen
Reacties