In het verleden maakte ik nog wel eens cannelloni.
Je weet wel die pastabuisjes gevuld met gehakt.
Die wilde ik maken voor de Italiaanse avond.
Natuurlijk in geen enkele boodschappenwinkel kon ik de cannellonirolletjes krijgen,
toen kreeg ik in een ingeving, ik ga ze zelf maken met lasagnebladen.
Het is niet moeilijk, maar je moet er even tijd en geduld voor nemen.
en ik ga je hier onder uitleggen hoe je het gaat klaarmaken.
Voor dit recept ben ik uitgegaan van 2 rolletjes per persoon omdat we nog meer gerechtjes erbij hadden.
Mocht je het willen maken als enkel gerecht met een heerlijke salade ga dan uit van 4 rolletjes per persoon.
~ ~ ~ ~ Cannelloni ~ ~ ~ ~
Aller eerst wat heb je nodig:
Per persoon 2 rolletjes
8 in totaal
8 lasagnebladen
300 g rundergehakt
1/2 el Basilicum gedroogd
Peper en zout
mozzarella
2 el kappertjes geplet
Geraspte belegen kaas
voor de saus
1 Pak gezeefde tomaten
1 el knoflookpoeder of verse
1/2 el basilicum gedroogd
Dit is wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet een pan met een laag water op het vuur en breng het aan de kook.
Voor de saus.
Doe de gezeefde tomaten in een schaal, voeg daar de kruiden aan toe en roer het goed door.
Zodra het water in de pan kookt, leg je 2 lasagna bladen in de pan
Leg bakpapier op je werkblad en smeer het een beetje in met olijfolie.
Beweeg de lasagna bladen een beetje door de pan om plakken te voorkomen.
Haal ze er na een minuut of 3 a 4 als ze zacht zijn maar nog wel een beetje stevig
uit de pan en leg ze op het bakpapier.
Smeer de bovenkant ook een beetje in met olijfolie en leg ze dubbel maar druk ze niet aan.
Zo heb je meer ruimte om de bladen neer te leggen
Leg de volgende 2 bladen in de pan herhaal dit tot alle bladen beetgaar zijn.
Doe het gehakt in een schaal, voeg daar de basilicum, peper, zout, geplette kappertjes en de mozzarella door.
Maak er rolletjes van.
Leg je lasagnablad met de korte kant naar je toe en leg er een rolletje gehakt op
rol het van je af tot er een dichte rol is.
Leg alle gevulde rolletjes in een ovenschaal
Giet daaroverheen de tomatensaus strooi er geraspte kaas over en zet in het midden van de oven.
Laat het gaar worden in circa 20 minuten.
Ook lekkere gerechten van het Italiaanse avondje
Reactie plaatsen
Reacties