~ ~ ~ ~ Risottotaart ~ ~ ~ ~ 

 

Een heerlijke risotto is toch om je vingers bij op te eten. 

 

Dit is ook weer een gerecht van Jamie Oliver

Dit keer niet de Risotto die jullie gewend zijn. maar een risottotaart.

 

In dit gerecht hoort pompoen in, die kon ik niet krijgen, daar het seizoen er niet meer naar is.

Aangezien ik nog spinazie in de koelkast had, heb ik dat in het gerecht verwerkt.  

 

Mocht je geen oud brood in huis hebben

zet al in de ochtend een paar boterhammen op het aanrecht tegen de muur aan,

zo zijn ze tegen de tijd dat je het nodig hebt al aardig oud geworden. 

 

Dit gerecht is voor 8 a 10 personen, 

je moet er wel even de tijd voor nemen, want je bent er wel zo'n anderhalf uur zoet mee.

 

Je kunt natuurlijk ook alles door de helft doen,  voor als je het voor minder mensen wilt maken. 

 

Wat heb je nodig:

 

1 pak risotto 

250 g verse bladspinazie 

2 teentjes knoflook grof gehakt 

1 verse rode peper in ringetjes 

olijfolie

1 takje verse rozemarijn of 2 el gedroogde

100 g kruimels van oudbakken brood 

75 g gemengde smeltkazen zoals Parmezaan, goudse kaas 

1 bol mozzarella van 125 g

2 citroenen. 

 

Wat ga je doen:

 

Maak de Risotto zoals op het pak beschreven is,

doe er alleen 1 soeplepel bouillon minder in zodat de korrel iets steviger is.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Voeg 2 eetlepels olie in de pan en bak de spinazie tot deze is geslonken

voeg de knoflook, de helft van de rode peper en de rozemarijn toe en bak deze nog 3 minuten mee. 

Doe de spinazie bij de risotto, roer alles goed door. 

 

Verfrommel een nat stuk keukenpapier, leg het in een braadslede er giet er een beetje olijfolie over. 

Verspreid de helft van de broodkruimels over het keukenpapier.

Verdeel hier de helft van de risotto over, strooi de kaas erover, brokkel de mozzarella en strooi die er ook over.

Bedek met de rest van de risotto, strijk het glad en strooi als laatste de overgebleven broodkruimels er over.

 

Plaats de risottotaart in de oven en bak het circa 30 minuten tot het een goudbruine kleur heeft.

 

 

 

 

Ook lekker antipasta

 

En de rest van de gerechten van het Italiaanse avondje

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.