Die oostenburen hebben lekkere gerechten.
Op markten zoals bijvoorbeeld een Weihnachtsmarkt worden ze standaard verkocht
Het worstje wordt in stukjes op een kartonnen bordje geserveerd,
vaak kun je er een broodje bij krijgen of een portie friet.
Dit lekkere worstje is ontdekt in 1949 in Berlijn
door de eigenaresse van een snackbar Mevrouw Herta Heuwer.
Er was zelfs een Museum in 2009 geopend,
helaas is het in 2018 permanent gesloten.
~ ~ Duitse curryworst ~ ~
Gerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 10 minuten + 5.5 uur wachttijd
Ingrediënten:
12 Saucijzen
330 ml pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
2 fijn gesnipperde uien
1 el Balsamico azijn
1 el worchestershiresaus
1 el honing
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder of cayennepoeder
3 el kerriepoeder
1.5 el bruine basterdsuiker
peper en zout naar smaak
100 ml water
Bereidingswijze:
* Bak de worstjes in de koekenpan tot ze een knapperig bruin korstje hebben.
* Doe alle ingrediënten met uitzondering van de worstjes in de slowcooker.
roer dat goed door doe dan de worstjes erbij.
* Zet de Slome aan op 5 uur op Low
Half uur voor het einde schep je het nog even om, mocht de saus te dun zijn kun je het binden met maizena
Serveer er frietjes en roergebakken broccoli bij
Tipje van mij wat je over hebt lekker in de vriezer voor een volgende keer
maar ook lekker voor de lunch een broodje curryworst
Eet smakelijk
* Dit recept heb ik gevonden op de pagina Recepten (slowcooker) op facebook
Ook erg lekker
Reactie plaatsen
Reacties