Die oostenburen hebben lekkere gerechten. 

Op markten zoals bijvoorbeeld een Weihnachtsmarkt worden ze standaard verkocht

 Het worstje wordt in stukjes op een kartonnen bordje geserveerd,

vaak kun je er een broodje bij krijgen of een portie friet.

 

Dit lekkere worstje is ontdekt in 1949 in Berlijn

door de eigenaresse van een snackbar Mevrouw Herta Heuwer.

Er was zelfs een Museum in 2009 geopend,

helaas is het in 2018 permanent gesloten. 

~ ~ Duitse curryworst ~ ~

 

Gerecht voor 6 personen 

Bereidingstijd 10 minuten + 5.5 uur wachttijd 

 

Ingrediënten:

12 Saucijzen

330 ml pakje gezeefde tomaten 

1 blikje tomatenpuree

2 fijn gesnipperde uien 

1 el Balsamico azijn 

1 el worchestershiresaus

1 el honing

1 tl paprikapoeder

1 tl chilipoeder of cayennepoeder 

3 el kerriepoeder

1.5 el bruine basterdsuiker 

peper en zout naar smaak

100 ml water

 

 

 

 

Bereidingswijze: 

* Bak de worstjes in de koekenpan tot ze een knapperig bruin korstje hebben.

* Doe alle ingrediënten met uitzondering van de worstjes in de slowcooker.

roer dat goed door doe dan de worstjes erbij.

* Zet de Slome aan op 5 uur op Low 

Half uur voor het einde schep je het nog even om, mocht de saus te dun zijn kun je het binden met maizena 

 

 

Serveer er frietjes en roergebakken broccoli bij 

 

Tipje van mij  wat je over hebt lekker in de vriezer voor een volgende keer 

maar ook lekker voor de lunch  een broodje curryworst

 

Eet smakelijk

 

* Dit recept heb ik gevonden op de pagina Recepten (slowcooker) op facebook 

 

Ook erg lekker

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.