Gevulde Champignons in knoflookboter

 

Deze champignons zijn niet moeilijk om te maken en zet je dan ook graag op tafel 

  iedere keer eet je het liefst je vingers er weer bij op. 

 

Dit was één van de gerechtjes van de Spaanse avond 

 

Dit waren de andere gerechtjes 

 

✿ Tortilla

✿ Albondigas in tomatensaus 

✿ Eieren uit de oven met sofrito

✿ Jamon met meloen

✿ Vitello Tonatto

✿ Kipreepjes omwikkeld met spek

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 

 500 g Champignons deze zijn iets groter dan de kleine verpakking. 

250 g rundergehakt 

4 el Garlan kruidenkaas

peper en zout

geraspte kaas 

1 teentje knoflook

50 g boter op kamer temperatuur

 

Wat ga je doen:

Maak de champignons schoon en haal het steeltje eruit. 

Mix het gehakt samen met de kruidenkaas, peper en zout.

Vul de champignons met het gehaktmengsel 

Doop de gevulde champignons in de geraspte kaas en zet ze in een ovenschaal. 

Strooi er nog wat kaas overheen, 

Doe het stukje boter in een schaaltje en pers daar boven de knoflook uit,

roer het goed door, leg wat boter over de champignons en de rest in de schaal. 

 

 

Zet de schaal in de oven en laat het gaar worden in circa 20 minuten tot de kaas er mooi goud bruin uit ziet.

 

 

Gerechten van de Spaanse avond waren 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.