Dit gerecht heb ik hiervoor niet eerder gegeten,
maar och wat is dit erg lekker en ook zo in trek bij de anderen aan tafel.
Dit wordt bij ons een blijvertje.
Dit gerecht heb ik geserveerd tijdens het Spaanse avondje en gevonden in het boekje
Koken op z'n Spaans
Hieronder zijn de andere gerechten
✿ Gevulde Champignons in knoflookboter
✿ Albondigas
✿ Tortilla
✿ Jamon met meloen
✿ Vitello Tonatto
✿ Kipreepjes omwikkeld met spek
Huevos a la Flamenca
Eieren uit de oven met sofrito
Een Tapasgerecht voor 4 personen
Wat heb je nodig:
100 g chorizo
2 geroosterde paprika's uit pot
4 ontvelde tomaten
1/3 rode Spaanse peper
20 g boter
2 el olijfolie
1 gesnipperde middelgrote ui
2 fijngehakte knoflookteentjes
2 el peterselie
1 tl milde paprikapoeder
water of droge witte wijn
zout & versgemalen peper
4 middelgrote eieren
15 g boter om in te vetten
toefje peterselie
Wat ga je doen:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de chorizo en de geroosterde paprika's in reepjes.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en de tomaten
Snijd de tomaten in blokjes en de Spaanse peper in dunne reepjes.
Fruit de knoflook en de ui in de boter en olie in 2 minuten.
Bak de chorizo en paprika kort mee.
Voeg de tomaten, peterselie, Spaanse peper en paprikapoeder toe,
laat het stoven op een zacht vuurtje tot een dikke smeuïge saus.
Voeg zo nodig een scheutje water of witte wijn toe als het te droog wordt.
De saus moet uiteindelijk dik zijn en niet teveel vocht meer bevatten.
Vet 4 ondiepe ovenschaaltjes in met boter,
verdeel de sofrito over de schaaltjes,
maak er een kuiltje in en breek er een ei in.
Zet de schaaltjes 5 tot 7 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.
Garneer met wat peterselie en serveer de Huevos meteen als ze nog heet zijn.
Klik hier voor de andere gerechten
Reactie plaatsen
Reacties