Wie is er niet gek op tortilla, en het serveert zo goed bij andere Spaanse tapas.

net als deze onderstaande gerechtjes 

 

✿ Gevulde champignons in knoflookboter 

✿ Albondigas

✿ Huevos a la flamenca

✿ Jamon met meloen

✿Vitello Tonatto

✿ Kipreepjes omwikkeld met spek

 

 

Tortilla española de azafrán 

Aardappelomelet met saffraan 

 

Als Tapasgerechtje heb je circa 10 tot 14 porties 

of als Lunchgerecht 4 porties

Bereidingstijd ca 30 minuten

 

Wat hebben we nodig:

Melk

1 gram saffraan

35 g boter

5 el olijfolie

500 g voorgekookte aardappelschijfjes 

1 gesnipperde middelgrote ui

3 eieren

3 eiwitten

zout, versgemalen peper

 

Wat ga je doen:

 

Los de saffraan op in 3 eetlepels hete melk en zet het opzij. 

Bak de aardappelschijfjes krokant in de boter en olijfolie.

Na 5 minuten voeg je de ui toe en bak je deze mee

tot ze er glazig uit zien en de aardappels mooi goudbruin zijn.

 

Klop de eieren met de eiwitten, saffraan, zout en de peper.

 

Zet een pan met antiaanbaklaag op het gas en verhit hier 3 eetlepels olijfolie.

Doe de aardappels met de ui in de pan en giet de eimengsel hier over. 

 

Bak de omelet in ca 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje tot de bovenkant gestold is.

Gebruik eventueel een deksel om het proces te versnellen , hou de omelet wel in de gaten. 

 

Keer de tortilla om door middel van een bord of deksel en bak deze zijde 2 minuten.

 

Serveer de tortilla heet, als tapasgerecht wordt het op kamertemperatuur geserveerd.

 

Dit recept heb ik uit het boekje koken op zijn Spaans 

 

Klik hier voor de andere gerechten

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.