Een heerlijk Hongaars stoofpotje waar je weinig voor hoeft te doen, het fornuis doet de rest.

Hongaren eten veel gerechten met paprikash (paprika's), tomaat en uien en vaak zijn de gerechten een beetje pittig,

je kunt het naar wens aanpassen hoe pittig je het wilt en of je het wel pittig wilt maken.

 

Gerechten met deze ingrediënten zijn voor mij de perfecte combi,

ik hou daar zo ontzettend van. 

Het liefst eet ik dat iedere dag, maar dat kan ik me gezin niet aan doen, 

en variatie is natuurlijk ook beter. 

Ik zou wel in een hutje op de hei, in de bergen of op het platteland kunnen wonen,

lekker je eigen groente verbouwen, een paar kipjes voor de eitjes en zo kun je nog wel meer bedenken.

Een heerlijke stoofpotje koken in een traditionele Ketel,

wat boven een houtvuur aan een driepoot hangt en in een paar uur hangt te garen. 

Een beetje Hongaarse muziek op de achtergrond.

 

mmmm

terug naar de realiteit

 Stoofpotjes garen doe ik wel op me gasfornuisje of in mijn slowcooker 

En mijn eigen groente en fruit verbouwen, ik zit wel te denken aan zo'n leuke tuinkas niet al te groot, wat mooi in onze tuin past. 

en euhm in een boerderij zou ik wel oud willen worden.

Dat is ook mijn motto, geboren op een boerderij , sterven op een boerderij.

Maar zover is het nog niet. 

 

Paprikash, kip stoofpotje

 

Ingrediënten:

8 kipfilets 

2 fijngesneden uien

1 grote tomaat

1 a 2 fijngesneden teentjes knoflook 

2 groene paprikas 

4 el olijfolie 

3 el (Hongaarse) paprikapoeder 

zout

zwarte peper 

1 pepertje optioneel 

 

Bereidingswijze:

* Verhit 4 el olijfolie in een braadpan en bak de uien en de knoflook glazig,

laat het niet aanbakken.

 

Snijd de tomaat en de paprika in 8 parten en de peper in smalle ringetjes.

 

* Haal de pan van het vuur en roer de paprikapoeder erdoor.

Leg de kipfilet, tomaat, paprika en de peper op de uienmengsel.

 

* Voeg toe water toe, de ingrediënten hoeven niet helemaal onder water te staan.

Zet het deksel op de pan en laat het een uurtje stoven op zacht voor.

 

* Haal na een uurtje de deksel van de pan laat de saus nog even indikken.

 

Serveer het met een flinke lepel zure room, vers gesneden peterselie en een frisse komkommersalade 

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

 

Dit gerecht is heerlijk met Hongaarse pasta Nokedli, 

Italiaanse pasta, rijst of aardappelpuree.

 

 

Bron:  Kitchen Paprikash

 

 

Komkommersalade 

 

Ingrediënten:

1komkommer 

2 kopjes water 

2 el suiker 

3 el azijn

beetje zout 

zwarte peper 

1 fijngesneden knoflook optioneel 

 

Bereidingswijze:

Voeg in een kom het water, suiker, azijn het zout en de peper en eventueel de knoflook en roer tot de suiker opgelost is.

Snijd intussen de komkommer in dunne plakjes en mix het samen met de dressing.

Zet het een half uurtje in de koelkast. 

 

Eet smakelijk

 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.