Cinnamon rolls heb ik diverse keren gemaakt en gegeten , , super lekker zijn ze.
Nooit zal ik vergeten dat ik ze in Amerika at.
Ze waren heel groot en door de suikerlaag die erop zat waren ze mierzoet.
Hier in ons eigen kleine landje zijn ze iets minder zoet maar erg lekker
Kaneelbroodje in het Nederlands is van oorsprong een Zweedse lekkernij voor bij de koffie.
In Zweden worden ze Kanelbulle genoemd en wordt het bij de koffie geserveerd.
De kanelbulle heeft meer een kruidige smaak door de kardemom en kaneel.
Voor jullie heb ik een snelle variant gevonden bij Leuke recepten
~ ~Snelle Cinnamon roll met pecan~ ~
Wat heb je nodig:
voor circa 6 tot 8 stuks
1 blik croissantdeeg
50 g pecannoten
30 g bruine basterdsuiker
1 ei
snuf kaneel
30 g boter
3 el poedersuiker
Wat ga je doe:
* Vewarm de oven voor op 200 graden.
* Hak de pecannoten fijn en meng ze samen met de bruine suiker en de kaneel.
* Smelt de boter en voeg het toe aan de pecan/suikermengsel.
Roer het door.
* Rol het croissantdeeg uit en druk de naden goed aan mekaar vast.
Besmeer het deeg met het pecan/suikermengsel
Rol het aan de korte kant op.
Probeer er 8 plakken van te snijden , doe dit met een scherp mes.
* Klop het ei los en smeer de kaneelbroodjes ermee in.
* leg ze op een bakplaat en schuif ze oven in, bak ze in ca. 12 minuten gaar.
* Meng ondertussen poedersuiker met een paar druppels water tot een niet te dun glazuur.
Wanneer de kaneelbroodjes uit de oven komen druppel je het glazuur over de broodjes heen.
Je kunt de broodjes bewaren in een afgesloten trommel en
verwarm ze eventueel even op om ze weer knapperig te krijgen.
Maar dan zijn ze echt al op hoor, geloof me
Ook erg lekker zijn de Franse
Reactie plaatsen
Reacties