Deze cake kwam ik tegen in het blad boodschappen van vorig jaar tegen.
Een heerlijke smeuiige cake met verse blauwe bessen.
Snel te maken even een uurtje in de oven en een half uurtje tot drie kwartier tijd om af te koelen
en dan genieten van een mok hete thee en een heerlijk plakje cake of twee.
Yoghurt - bessencake
Een cake 8 personen
Bereidingstijd 15 minuten bereiden,
1 uur oventijd,
30 minuten wachttijd
Wat heb je nodig:
150 g boter
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
140 g Griekse yoghurt
225 g zelfrijzend bakmeel
150 g blauwe bessen
Wat ga je doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de boter en meng de boter met de suiker, vanillesuiker, eieren en yoghurt.
Voeg de bloem toe en klop dat door het mengsel.
Schep de bessen door het beslag.
Leg een bakpapier in de bakvorm zodat je de cake er straks makkelijk uit kan halen.
Schep het beslag in de bakvorm.
Zet de cake in het midden van de oven en bak deze 1 uur ,
prik met een satéprikker in de cake en kijk of deze droog uit de cake komt.
De cake is klaar zet hem op een rooster en laat hem afkoelen.
Eet smakelijk
Maak ook eens deze heerlijke cake
Reactie plaatsen
Reacties