Het Franse cakeje Madeleine
Een luchtig cakeje in een mooie ovale vorm.
Deze vond ik bij Leuke recepten
en heb ik gemaakt voor de High tea
Ooit kwam ik een nieuwe Madeleine bakvorm tegen op een rommelmarkt,
ik was er helemaal blij mee en het zou niet lang duren voor ik de heerlijke cakejes zou maken.
Jaren later , , nog steeds in dat keukenkastje waar ik m ooit geplant had en nog steeds zo nieuw als ik m gekocht had.
Eindelijk ging ik hem dan toch echt gebruiken,
in een sopje afgewassen en ingespoten met boter.
En aan de slag
~ ~ ~ ~
Wat heb je nodig:
voor 12 stuks
2 eieren
100 gram suiker
100 gram boter
125 g bloem
1 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade
Uiteraard heb je een Madeleine vorm nodig
en een mixer
Wat ga je doen:
* Smelt de boter op een laag vuurtje in een pannetje
Mix de eieren en suiker in een kom tot deze er licht en schuimig uitzien ongeveer 5 minuten.
Voeg de gesmolten boter toe en mix het nog even kort.
Spatel dan de bloem en het bakpoeder er door.
Zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.
* Zet de oven op 190 graden intussen vet je de madeleine vorm in met een beetje boter.
Vul de vormpjes tot net onder de rand.
Bak de Madeleines in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Als ze klaar zijn, zouden ze een bultje moeten hebben
* Als de Madeleines afgekoeld zijn smelt je de chocolade au bain marie.
Leg de Madeleines op een bakpapiertje, doop een lepel in de chocola
Ga met je half gevulde lepel van links naar rechts zodat er strepen op de cakejes komen
Als je klaar bent laat je de chocola goed uit harden en zijn ze klaar om te eten
Je kunt ze een dag of 4 goed bewaren in een lucht dichte bakje ,
maar dan zijn ze waarschijnlijk al op.
Ook erg lekker
Reactie plaatsen
Reacties