Cheesecake wie houd daar niet van.

Voor de visite op zondag bereide ik een high tea voor,

de middag ervoor maakte ik deze heerlijke 

Kersen kruimel cheesecake zodat hij de hele nacht kon opstijven.

Het recept heb ik van de blog van Eefje 

 

Wat heb je nodig voor deze cheesecake

  van 18 X 18 cm

 

Voor de bodem: 

~  ~ ~ ~ 

150 g Bastognekoeken

50 g Digestives koekjes 

60 g roomboter

1/4 de tl zout 

 

Voor de vulling:

~ ~ ~ ~ 

400 g roomkaas 

2 middelgrote  eieren 

40 g kristalsuiker 

1 tl vanille-extract 

1 blik vlaaienfruit kersen a 420 g

rasp van 1 limoen

 

Voor de topping: 

~ ~ ~ ~

85 g zelfrijzend bakmeel 

80 g kristalsuiker 

75 g koude roomboter

50 g havermoutvlokken fijn

1/4 tl zout 

 

Wat heb je verder nodig 

 

 Een vierkante bakvorm van 18 X 18 cm 

velletje bakpapier 

siliconen spatel en garde 

mengkom 

keukenmachine 

rasp

 

 

 

 

Wat ga je doen:

* Zet alle ingrediënten voor de vulling klaar zodat het op kamer temperatuur kan komen.

Spray of smeer de vorm in met boter en leg een vel bakpapier in de vorm op de bodem en aan de zijkanten. 

Verwarm de oven voor op 180 g.

 

* Voor de bodem ga je de boter smelten in een pannetje op laag vuur 

Verkruimel beide soorten koekjes fijn in de keukenmachine 

Voeg de fijngemalen koekjes en het zout toe aan de gesmolten boter.

Roer dit goed door. 

Stort de kruimels in de bakvorm, maak dit glad en druk het goed aan. 

 

* In een kom doe je de suiker, limoenrasp en de vanille-extract.

Voeg 1 bakje roomkaas aan de suiker en roer het goed door,

voeg 1 ei toe 

roer het nogmaals goed door  . 

Voeg nu weer 1 bakje roomkaas toe en wederom roer je het goed door.

Voeg het 2de ei toe en meng met een spatel tot het een mooie egale massa geworden is.

Giet het over de koekbodem en strijk het glad.

 

* Verdeel hierover de kersen met het gelei uit het blik.

 

Voeg alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het door elkaar,

wanneer er grove kruimels ontstaan zet je de machine uit

en verdeel je het over de kersen, druk het zachtjes aan.   

 

* Schuif de taart in de oven en bak het 20 minuten.

Zet de oven na die 20 minuten, 10 graden lager dus op 170 graden en bak het nog eens 20 minuten. 

Zet de cheesecake op een rooster op het aanrecht en laat het 2 uur afkoelen.

Zet de taart daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast. het liefst nog langer. 

 

* Snijd gelijke stukken uit de taart. 

De taart is makkelijk een dag of 5 te bewaren in de koelkast 

Invriezen kan ook maar de bodem is dan niet zo knapperig meer . 

 

 

 

Hier is het verhaal van de High tea te lezen en tips voor wraps en sandwiches

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.