Cheesecake wie houd daar niet van.
Voor de visite op zondag bereide ik een high tea voor,
de middag ervoor maakte ik deze heerlijke
Kersen kruimel cheesecake zodat hij de hele nacht kon opstijven.
Het recept heb ik van de blog van Eefje
Wat heb je nodig voor deze cheesecake
van 18 X 18 cm
Voor de bodem:
~ ~ ~ ~
150 g Bastognekoeken
50 g Digestives koekjes
60 g roomboter
1/4 de tl zout
Voor de vulling:
~ ~ ~ ~
400 g roomkaas
2 middelgrote eieren
40 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
1 blik vlaaienfruit kersen a 420 g
rasp van 1 limoen
Voor de topping:
~ ~ ~ ~
85 g zelfrijzend bakmeel
80 g kristalsuiker
75 g koude roomboter
50 g havermoutvlokken fijn
1/4 tl zout
Wat heb je verder nodig
Een vierkante bakvorm van 18 X 18 cm
velletje bakpapier
siliconen spatel en garde
mengkom
keukenmachine
rasp
Wat ga je doen:
* Zet alle ingrediënten voor de vulling klaar zodat het op kamer temperatuur kan komen.
Spray of smeer de vorm in met boter en leg een vel bakpapier in de vorm op de bodem en aan de zijkanten.
Verwarm de oven voor op 180 g.
* Voor de bodem ga je de boter smelten in een pannetje op laag vuur
Verkruimel beide soorten koekjes fijn in de keukenmachine
Voeg de fijngemalen koekjes en het zout toe aan de gesmolten boter.
Roer dit goed door.
Stort de kruimels in de bakvorm, maak dit glad en druk het goed aan.
* In een kom doe je de suiker, limoenrasp en de vanille-extract.
Voeg 1 bakje roomkaas aan de suiker en roer het goed door,
voeg 1 ei toe
roer het nogmaals goed door .
Voeg nu weer 1 bakje roomkaas toe en wederom roer je het goed door.
Voeg het 2de ei toe en meng met een spatel tot het een mooie egale massa geworden is.
Giet het over de koekbodem en strijk het glad.
* Verdeel hierover de kersen met het gelei uit het blik.
Voeg alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het door elkaar,
wanneer er grove kruimels ontstaan zet je de machine uit
en verdeel je het over de kersen, druk het zachtjes aan.
* Schuif de taart in de oven en bak het 20 minuten.
Zet de oven na die 20 minuten, 10 graden lager dus op 170 graden en bak het nog eens 20 minuten.
Zet de cheesecake op een rooster op het aanrecht en laat het 2 uur afkoelen.
Zet de taart daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast. het liefst nog langer.
* Snijd gelijke stukken uit de taart.
De taart is makkelijk een dag of 5 te bewaren in de koelkast
Invriezen kan ook maar de bodem is dan niet zo knapperig meer .
Hier is het verhaal van de High tea te lezen en tips voor wraps en sandwiches
Reactie plaatsen
Reacties