Wat we allemaal nodig hebben en ook doen is eten en drinken.
Je hebt veel verschillende type eters
*De alleseter
*De emotionele eter
*Mensen die aan de lijn zijn
*De altijd trek eter
*De Bourgondiërs
dat zijn mensen die genieten van de goede dingen in het leven,
zoals een goed glas wijn, een lekkere diner.
Dat kan een heerlijke zelf bereide maaltijd zijn of een etentje in een leuk ontspannen sfeer of in een chique restaurant.
Volgens mij zijn wij die Bourgondiërs wel.
Wij hebben in aardig wat restaurants gegeten, buiten maar ook in Zandvoort.
Nog niet bij alle zaken hebben we gegeten, dat komt omdat oude nieuwe restaurants worden of soms staat de kaart ons niet aan.
Wij reserveren alleen als we een verjaardag hebben of denken aan een bepaald restaurant op een bepaalde dag.
Wij zijn meer van die mensen van de spontane actie "schat zullen we zo een hapje eten"
Tegenwoordig word dat steeds meer een probleem,
al een aantal keer konden wij niet eten waar wij op dat moment graag wilde eten, wat is dat dan een teleurstelling.
Op een zaterdagmiddag na me werk stond Ronald buiten op me te wachten.
Het was een lekker weertje ietsje aan de frisse kant.
We moesten een boodschapje halen, we besloten eerst bij een strandtent een drankje te doen.
We liepen over het strand langs een aantal tenten en bij elke tent konden we niet terecht,
want je moest gereserveerd hebben zelfs voor een drankje, Sorry dan ben ik er al snel klaar mee.
wij weer terug gelopen en gelukkig bij één tent konden we plaats nemen.
We zaten heerlijk een beetje uit de wind.
In plaats van me wijntje nam ik dit keer eerst een Aperol spritz
Dat gaf een zomers tintje, dat was even genieten.
We waren die avond met z'n tweetjes en Ronald stelde voor om een hapje in het dorp te eten.
Altijd goed.
als Zandvoortse weet je dat je toch even moet bellen om te vragen of er wat later een plekje vrij is
Er is een Italiaans restaurantje waar we al in geen eeuwen meer gegeten hadden,
dus ik bellen en bellen en bellen.
Later hoorde ik dat ze dicht waren i.v.m. een bruiloft in de familie.
Toen kwam Ronald op het geniale idee om te eten bij 'T Sand
Een paar jaar geleden heb ik daar geluncht met Alexandra voor Moederdag, dat was een heerlijke lunch
Dus ik weer bellen, we hadden geluk, we konden een half uurtje later terecht.
Leuke gezellige inrichting, vriendelijke serveersters en Faisel de eigenaar maakte een praatje wat ik zeker kan waarderen.
Heerlijke wijn Ronald dronk een rode en ik witte.
We hadden een voorafje, hoofdgerecht en een nagerecht.
We hebben van alles zeer genoten
en wat ik erg waardeerde is dat er toch een tafeltje vrij was.
We komen graag terug en zullen een keer reserveren in Bentveld
Tussen het schrijven door zag ik een bericht op sociaal media voorbij komen
waar mijn hartje sneller van ging kloppen.
Het nieuwe restaurant in Zandvoort Marû Nikkei Kitchen (voorheen Cafe Neuf)
gaat aankomende dinsdag 12 april open .
Ze zijn enorm lang bezig geweest met verbouwen en
wat ik gelezen heb moet het er heel mooi uit zien.
De keuken is een mix van Japans en Peruaans.
Van beide heb ik gerechten gegeten en ben daar zeer tevreden over.
Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit restaurant.
Eerdaags maar eens reserveren, dit keer wil ik van een plekje verzekerd zijn.
Ooit was en eigenlijk nog steeds een wens van mij om gerechten en bediening professioneel te beoordelen
Aangezien ik in zoveel restaurants kom, lijkt het me geweldig
Komt die wens ooit nog eens uit?
dus mocht er een bedrijf dit zien, ja je mag me zeker vragen.
Reactie plaatsen
Reacties