Gehaktballetjes kun je op diverse manieren maken, er zijn dan ook tientallen recepten van kleine en grote gehaktballen.
Jullie zullen vast nog wel eens een recept van me te zien krijgen, ook uit het kookboek101 ballen
deze heb ik een aantal jaren geleden gekocht bij Dille en kamille , Alexandra en ik waren een dagje shoppen in Utrecht.
Terwijl we voor ons zelf aan het shoppen waren, was ik ook op zoek naar een cadeautje voor de verjaardag van een collega en stuitte op dat boek
en meteen maar 2 gekocht
Ze hebben daar zulke leuke hebbedingetjes, handige tools en heerlijke kookboeken
ik kan er dus ook niet voorbij lopen zonder even naar binnen te gaan, en soms naar buiten te gaan met iets.
Het volgende recept komt niet uit dat boek, maar heb ik ooit eens uitgeknipt uit de Allerhande .
Ik heb het als hoofdgerecht neergezet maar de gehaktballetjes kun je ook als hapje voor bij de borrel maken.
~~ Gehaktballetjes en satesaus met een Japans tintje ~~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 30 minuten
Ingrediënten:
500 g rundergehakt
1 ui gesnipperd
30 g paneermeel
50 ml melk
6 takjes selderij, blaadjes fijngesneden
20 g boter
zout en peper
250 ml rijst
Voor de Satésaus:
6 el pindakaas
4,5 dl kokosmelk
6 el ketjap manis
3 el sambal oelek of naar keuze
2 teentjes knoflook geperst.
Chinese roerbakgroente
Bereiding:
* Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, de melk en iets meer dan helft van de selderij.
Kneed alles door elkaar.
Voeg peper en zout toe.
Draai met natte handen ca 20 balletjes van het gehakt.
* Verhit de boter in een koekenpan.
Lag de balletjes erin en zet het vuur laag.
Kook intussen de rijst gaar.
Braad de balletjes in 20 minuten bruin en gaar.
Keer regelmatig.
Bak de roerbakgroente
Verhit voor de satésaus
pindakaas met de kokosmelk, de ketjap, sambal en de knoflook en laat ca 5 minuten pruttelen.
Serveer de gehaktballetjes met de rijst, de groente en giet de saus over de balletjes
en tot slot strooi nog wat van de selderij over het eten.
Mocht je de gehaktballetjes voor bij de borrel maken, serveer de saus dan apart.
Reactie plaatsen
Reacties