Hoofdgerecht

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 10:35

 

Vorige week aten wij deze kipstoof 

Hou jij van kip en kerrie dan is dit een super lekker recept voor je 

 

~~~~

* *Kipstoof met kerrie en gember* *

Hoofdgerecht voor 4 a 6 personen

Bereidingstijd 30 minuten + ca 45 minuten stoven 

 

Ingrediënten:

3 el. boter 

ca kilo kippendijen 

2 uien gesnipperd 

1 stevige appel geschild en in blokjes 

4 tomaten in blokjes

1/2 el kerriepoeder 

handje blanke rozijnen 

5 kruitnagels

1/2 el bruine basterdsuiker 

2 el ketjap manis

 1 kippenbouillonblokje 

300 gr rijst

ca 3 cm verse gember geschild en geraspt

1 el bloem 

200 ml melk

 

 

 

Bereiden:

 

* Snijd de kippendijen in grove stukken .

Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de kip in ca 5 minuten lichtbruin.

Verhit intussen de overige boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.

* Schep de gebakken ui in de braadpan bij de kip. 

Voeg de appel, tomaat, kerrie, rozijnen, kruidnagels, basterdsuiker, ketjap, gember, het bouillonblokje en een scheut water toe. 

Laat de kip circa 45 minuten stoven.

Schep tussendoor om.

kook de rijst.

 * Verwijder de kruidnagels als het je lukt

Maak een papje van de bloem met de melk en roer door de saus 

en laat op een lage stand al roerend in ca 5 minuten binden. 

 

Serveer de kipstoof met de rijst en eventueel atjar en een lekker pittig kroepoekje

Eet smakelijk

 

 

Tip:  Mocht je een thee-eitje hebben kun je daar de kruidnagels indoen

En mocht je nog geen thee-ei hebben zijn er hele leuke en handige te koop bij

 Klik op de link hieronder 

Dille-kamille

 

Bron:  Boodschappen

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.