Vorige week aten wij deze kipstoof
Hou jij van kip en kerrie dan is dit een super lekker recept voor je
~~~~
* *Kipstoof met kerrie en gember* *
Hoofdgerecht voor 4 a 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten + ca 45 minuten stoven
Ingrediënten:
3 el. boter
ca kilo kippendijen
2 uien gesnipperd
1 stevige appel geschild en in blokjes
4 tomaten in blokjes
1/2 el kerriepoeder
handje blanke rozijnen
5 kruitnagels
1/2 el bruine basterdsuiker
2 el ketjap manis
1 kippenbouillonblokje
300 gr rijst
ca 3 cm verse gember geschild en geraspt
1 el bloem
200 ml melk
Bereiden:
* Snijd de kippendijen in grove stukken .
Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de kip in ca 5 minuten lichtbruin.
Verhit intussen de overige boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin.
* Schep de gebakken ui in de braadpan bij de kip.
Voeg de appel, tomaat, kerrie, rozijnen, kruidnagels, basterdsuiker, ketjap, gember, het bouillonblokje en een scheut water toe.
Laat de kip circa 45 minuten stoven.
Schep tussendoor om.
kook de rijst.
* Verwijder de kruidnagels als het je lukt
Maak een papje van de bloem met de melk en roer door de saus
en laat op een lage stand al roerend in ca 5 minuten binden.
Serveer de kipstoof met de rijst en eventueel atjar en een lekker pittig kroepoekje
Eet smakelijk
Tip: Mocht je een thee-eitje hebben kun je daar de kruidnagels indoen
En mocht je nog geen thee-ei hebben zijn er hele leuke en handige te koop bij
Klik op de link hieronder
Bron: Boodschappen
Reactie plaatsen
Reacties