Het grootste gedeelte van ons gezin 3 van de 4 zijn wel echte vleeseters.
Nou zijn we het er wel mee eens dat een dagje zonder vlees zeker wel mag en ook heel lekker kan zijn.
Als ik een vegetarisch gerecht tegen kom doe ik er vaak toch een stukje vlees bij, meer omdat we het gewend zijn.
In deze tegenwoordige tijd moeten we denken aan het klimaat,
de dieren en natuurlijk onze eigen gezondheid en qua kosten, alles wordt maar duurder.
Laatst naam ik het blad boodschappen mee van de boodschappenwinkel bij mij in de buurt.
Daar stuitte ik op dit vegetarische gerecht en hier werd al gezegd dat ik het recept bewaren moest .
Ik heb wat ingrediënten toegevoegd om het iets smeuïger te maken.
Geniet er lekker van, laten jullie weten hoe het gesmaakt heeft ?
~~~~~~
* * Ratatouille-crumble met pecannoten en kaas * *
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten en 10 minuten oventijd.
Ingrediënten:
100 ml olijfolie
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 aubergine in blokjes
1 rode paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
2 kleine courgette in blokjes
500 g tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje
klein scheutje water
1 el tijm
1 stokbrood
Voor de topping:
Handje pecannoten grof gehakt
2 handjes paneermeel
2 handjes belegen kaas geraspt
Bereiden:
*Verhit de olie in een ruime braad- of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 2a 3 minuten.
Schep de aubergine, paprika en courgette erbij en bak 3 minuten.
*Kruis de tomaten aan de onderkant in en leg ze in één voor één kort in kokend heet water.
Pel de tomaten en snijd ze in parten.
*Voeg de tomaten, tijm, zout, peper, tomatenpuree, bouillonblokje en het scheutje water
toe aan de groenten en laat afgedekt 20 minuten zachtjes stoven.
Verwarm intussen de ovengrill voor.
*Meng de ingrediënten voor de topping.
Schep de ratatouille in een ovenschaal.
Verdeel de topping erover en zet het gerecht 8 a 10 minuten niet te dicht onder de ovengrill,
tot de bovenkant lichtbruin is.
Serveer met het stokbrood
Bron: Boodschappen
Reactie plaatsen
Reacties