Mijn man en ik houden erg veel van witlof en meestal is het dan ook met ham en kaas uit de oven, of een witlofsalade.
Dit kwam ik laatst tegen en moest het dan ook uitproberen.
Wij waren er lyrisch van, echt een aanrader.
Zoals jullie inmiddels al een beetje weten heb ik het recept weer een klein beetje aangepast.
Eet smakelijk.
** Witlofovenschotel met serranoham en mozzarella **
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 min. + 25 min. oventijd
Ingredienten:
750 g aardappels geschild en in grove stukken
6 stronken witlof
75 g rode pesto
12 plakjes serranoham
1 grote langwerpige mozzarella of 2 bollen in plakjes
zout en peper
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200graden en vet een ovenschaal in
2. Kook de aardappels gaar.
Kook in een andere pan de witlof 10 minuten voor.
3. Giet de aardappels af, maar vang het vocht op.
Laat de witlof na het koken uitlekken.
4. Stamp de aardappelen fijn,
meng hier 120ml. van het kookvocht en de rode pesto door.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.
Knijp de stronkjes witlof uit en snijd ze doormidden.
Rol ze in een plakje serannoham.
Leg de witlofrolletjes op de aardappelpuree.
verdeel hierover de plakjes mozzarella.
6. Verwarm de schotel in de oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin gekleurt.
Bron: Brenda kookt
Reactie plaatsen
Reacties