Lekker eten kunnen wij ontzettend van genieten.
Buiten de deur maar ook gewoon thuis,
dan kan ik uren in de keuken staan of in een mum van tijd het eten op tafel hebben staan.
De recepten haal ik uit bladen die ik koop of het bekende blad van de supermarkt
maar ook uit kookboeken.
Ik kan niet zeggen hoeveel boeken en bladen ik heb maar het zijn er aardig wat.
Anderhalf jaar geleden zijn we verhuisd en de boeken zitten nog steeds in verhuisdozen.
We moeten nog kijken naar een boekenkast en heel belangrijk , waar zetten we die neer!
Ach dat komt vanzelf wel een keer.
Mijn eerste recept hier is heerlijk romig,
wij hebben het gegeten met gebakken krieltjes en een groene salade .
Eet smakelijk en laat het me weten hoe het gesmaakt heeft.
~~~
* * Varkensreepjes in Roomsaus* *
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca 30 min.
Ingrediënten:
1 ui
400 gr ongepaneerde varkensschnitzels
2 eetlepels vloeibare margarine
1 teen knoflook
halve theelepel kaneel
2 theelepels chilipoeder
zout, versgemalen peper
200 ml kookroom of slagroom
handje geraspte Parmezaanse kaas
handje fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de varkensschnitzels in reepjes en bak de reepjes gaar in een beetje margarine,
voeg de ui en knoflook toe.
Strooi de kaneel, chilipoeder, peper en zout over het vlees.
als het vlees gaar is en de ui glazig, voeg je de room en de Parmezaanse kaas toe
en laat het nog even goed warm worden in ca 5 minuten.
Roer het af en toe goed door.
Voeg nog eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
Strooi de peterselie erover.
Dit eet lekker weg met pasta,
bijvoorbeeld tagliatelle en een groene salade
of aardappeltjes en groene groente
Bron: boek van piepers tot pasta
Het recept heb ik aangepast
Reactie plaatsen
Reacties