Een gezellig avondje met fijn gezelschap een goed glas wijn
een stokbroodje met wat lekkere kaasjes, Italiaanse vleeswaren en olijven.
Dat is dan nog maar voor het borreluurtje
Voor het hoofdgerecht heb ik een recept van een heerlijke pasta voor jullie.
en maak het af met een lekker nagerecht of een heerlijke koffie met bijvoorbeeld Licor 43 of Disaronno
Loopt het water jullie al in de mond ?
~~~~~~
** Pasta met zalm, spinazie en champignons **
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca 45 minuten
Ingrediënten:
500 a 750 g Verse Pasta Tortelloni formaggio e noci Kaas & noten van de AH
1 uitje gesnipperd
400 g gewassen verse spinazie
500g kastanje champignon in plakjes
Zak wilde zalmfilets 4 stuks
2 bakjes Garlan kruidenkaas
1 beker creme fraiche
Bakje gesnipperde parmigiano reggiano
Handje pecannoten crushed optioneel
Peper
olijfolie
Bereidingswijze:
Bak het gesnipperde uitje samen met de champignons in een scheutje olijfolie
een minuut of 5 in een hapjespan.
Haal het uit de pan en zet even opzij
Kook intussen water voor de pasta
Giet nog een scheutje olijfolie in de hapjespan
en bak beetje voor beetje de spinazie tot het helemaal geslonken.
Doe de pasta in het kokende water en kook 4 minuten.
In een andere pan bak je de ontdooide zalmfilets en maak je klein met de spatel.
Wanneer dat gaar is doe je het in de hapjespan voeg daar de spinazie, champignons,
kruidenkaas en de creme fraiche toe.
Laat dat warm worden in ongeveer 3 minuten.
Doe een klein scheutje olijfolie door de pasta om plakken te voorkomen .
Doe op een bord de pasta en voeg de saus erover
strooi er gesnipperde kaas, pecannoten over en voeg er nog wat versgemalen peper toe.
Tip:
Je kunt de pasta ook meteen in de pan met de saus doen.
Ik lees graag hoe het jullie gesmaakt heeft
Bron: een beetje van mezelf en een beetje van Alexandra
Reactie plaatsen
Reacties
Lekker !! Ik was opzoek naar een lekker recept voor vanavond. Gelukt 🤩 Damyen en ik gaan vast smullen !!