Als ik mensen vraag wat zij heel graag eten, is dat vaak Italiaans
en dat kan natuurlijk heel uiteenlopend zijn van spaghetti tot lasagne
of van saltimbocca tot vitello tonnato
Er zijn zoveel lekkere gerechten.
Vorig jaar zijn wij naar Italië geweest om precies te zijn naar Rome .
Ronald is in zijn jeugd vaak met de familie op vakantie geweest in Italië, Casper is een paar jaar geleden met een vriend geweest.
En Alexandra en ik zijn er nog nooit geweest.
Dus het werd tijd dat we er als gezin op vakantie gingen
Wat een geweldige week hebben wij gehad zoveel moois gezien, vriendelijke mensen en zo heerlijk gegeten.
Wij logeerden in een mooi appartement in de buitenwijk van Rome
Om de hoek van het appartement was een restaurant, het personeel was ontzettend vriendelijk en eten was heel erg goed.
Voor een mooi stuk vlees moest je naar een vitrine, daar lagen zulke mooi grote stukken,
tegen de kok vertelde je wat je wilde en hij sneed het af waar je bij stond.
Wat hebben we toen heerlijk gegeten die eerste avond en later die week nogmaals.
In de stad zelf hebben we ook overal gegeten, in de middag een pizza en in de avond weer een heerlijke pasta
Oké de kilootjes zijn er wel aangevlogen, maar het was het waard.
Hier heb ik een heerlijk recept voor jullie wat mij doet denken aan dat mooie weekje Rome.
~~ Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes ~~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 45 minuten
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
800 g (blik) tomatenblokjes
2 el Italiaanse kruiden
200 ml rundvleesbouillon
1 courgette in kleine blokjes
1 el pesto
500 g rundergehakt
75 g pecorino geraspt .
2 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 ei
400 g spaghetti
2 el peterselie vers gesneden
Bereiding:
*Verhit de olijfolie en een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 a 3 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden en de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de tomatenblokjes de helft van de Italiaanse kruiden en de bouillon toe en breng aan de kook.
Schep de courgette en de pesto erdoor en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
*Kneed het gehakt met de rest van de Italiaanse kruiden, pecorino, het paneermeel, paprikapoeder, ei, zout en peper.
Vorm er kleine gehaktballetjes van.
Leg de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes circa 15 minuten garen.
Kook intussen de spaghetti.
*Serveer de gehaktballetjes in Tomatensaus op de spaghetti.
Bestrooi het gerecht met de peterselie.
Tipje van mij Je kan ook andere Italiaanse kaas voor de gehaktballetjes gebruiken.
En schenk er een heerlijk glas rode wijn bij uiteraard een Italiaanse
Reactie plaatsen
Reacties