Spaghetti, , waar komt het vandaan,
Er gaan wat verschillende geruchten rond
maar zeg nou eerlijk, we weten toch allemaal waar het vandaan komt.
Isho Bar Ali was een Arts en Lexicograaf (professioneel opstellen van woordenboeken)
ergens rond de tweede helft van de 9de eeuw
vermelde hij spaghetti toen onder de naam Itriyya voor het eerst in een Syrich/Arabisch woordenboek,
Als product van Siciliaanse boeren dat met scheepsladingen vol geëxporteerd werd naar andere landen.
Hier zijn wat tips voor Pasta
Voor het koken van Pasta, voeg ruim zout toe aan het kookwater voordat je de pasta in het water doet.
In Italië aten we de Pasta al dente een goeie stevige bite dus, heerlijk.
Kook de pasta 1 a 2 minuten korter dan op de verpakking staat, proef het wel even voor.
Na het koken en afgieten, giet je een (goede) extra vierge olijfolie over de pasta om plakken te voorkomen en het geeft een heerlijke smaak.
Als laatste de Italianen eten spaghetti met een vork, het is ook nog toegestaan om een vork en een lepel te gebruiken.
Maar het is uit den boze om een mes te gebruiken never nooit dat je spaghetti snijd,
maar ja sommige mensen vinden gesneden spaghetti makkelijker te eten.
Vandaag heb ik een recept voor jullie, die moet je wel meteen opeten en niet denken, dat laatste beetje wat we nog over hebben eten we morgen wel op.
Nee het smaakt nog wel goed, maar de smeuïgheid is er wel af. Verder is het een heerlijk gerecht.
~~ Spaghetti met spekjes en noten ~~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 25 minuten
Ingredienten:
ca 350 g spaghetti
zout
1 prei
1 eetlepel olijfolie
150 g plakjes ontbijtspek gesneden
150 g cashewnoten
2 eieren
1 dl yoghurt
1/2 tl cayennepeper
200 g belegen kaas geraspt
1 el peterselie fijngehakte
Bereiding:
* Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout al dente .
* Maak intussen de prei schoon en snijd het in smalle reepjes.
Verhit de olie en bak de spekjes tot bijna knapperig.
Hak intussen de noten grof en bak ze 1 minuutje met het spek mee.
Schep het spek en de noten uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak de prei in de overgebleven olie al roerende ca 2 minuten.
* klop de eieren los en meng de yoghurt, een halve theelepel cayennepeper en wat zout erdoor.
* Laat de spaghetti goed uitlekken in een vergiet en schep het in een voorverwarmde schaal of laat het lekker in de pan zitten.
Meng de prei, spekjes met de noten en de yoghurtsaus erdoor.
Strooi de peterselie erover en serveer direct.
En that's it, lekker snel toch?
Eet smakelijk
Bron: een beetje van mezelf en van een oud boekje
Reactie plaatsen
Reacties