Surinaams eten vinden wij heerlijk.
Wij hebben diverse toko's uitgeprobeerd en wij hebben 1 favoriet.
En sinds jaar en dag halen wij Roti en Bara kip bij Toko Exotica in Haarlem die overigens al bijna 30 jaar bestaat,
die toko staat bij ons echt wel op nummer 1.
Als ik in Haarlem moet zijn en wij hebben er trek in fiets ik graag een klein stukje om.
Maar nu ik dit recept ontdekt heb, kunnen we het vaker gaan eten.
**Roti kip met kousenband**
~~~~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 45 minuten
Ingrediënten:
2 el Arachideolie
1 Ui gesnipperd
2 tenen Knoflook gehakt
1 rood Pepertje in reepjes
1 el Kerrie Masala of de gewone kerrie wat je in huis hebt
1 el Tomatenpuree
1 Maggiblokje
1kilo Kippedijen in grove stukken gesneden
1 kilo kruimige Aardappelen geschild in vieren gesneden en gewassen
4 hardgekookte Eieren
300 gr Kousenband vers of uit de vriezer in stukjes gesneden van ca 5 cm
Wij hadden sperziebonen omdat we het op dat moment niet konden krijgen in Zandvoort.
4 Roti platen
Bereiding:
* Verhit de olie in een stoofpan en fruit de ui aan.
Bak daarna de knoflook, rode peper, specerijen en tomatenpuree even mee.
Verkruimel het maggiblokje er overheen en bak de kip kort aan in het masala-mengsel.
Roer om en voeg zoveel dat de kip net onder staat.
* Breng tot bijna aan de kook en laat het 50 minuten zachtjes stoven.
Voeg tien minuten voor het eind, of iets langer als hij nog niet voor gestoomd is, de kousenband toe en de eieren toe.
( ik heb wat van het vocht apart in een steelpannetje gedaan en daar de eieren in opgewarmd )
* Verwarm de roti platen om en om in een koekenpan
Doe de roti op een bord en serveer er apart de roti-platen bij
Deze roti-platen zijn van de boodschappenwinkel, wij eten toch liever die witte van de toko.
Aangezien de mannen zo'n trek hadden ben ik vergeten om een foto van de roti-platen en het eitje te maken.
Dit gerecht heeft ons zeer verbaasd en voor herhaling vatbaar.
Bron: Eten maken
Reactie plaatsen
Reacties