Hoofdgerecht

Gepubliceerd op 15 april 2022 om 11:03

 

Surinaams eten vinden wij heerlijk.

Wij hebben diverse toko's uitgeprobeerd en wij hebben 1 favoriet. 

En sinds jaar en dag halen wij Roti en Bara kip bij Toko Exotica  in Haarlem die overigens al bijna 30 jaar bestaat,

die toko staat bij ons echt wel op nummer 1.

Als ik in Haarlem moet zijn en wij hebben er trek in fiets ik graag een klein stukje om.

Maar nu ik dit recept ontdekt heb, kunnen we het vaker gaan eten.

 

**Roti kip met kousenband** 

~~~~

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca 45 minuten

 

Ingrediënten: 

2 el Arachideolie 

1 Ui gesnipperd

2 tenen Knoflook gehakt

1 rood Pepertje in reepjes 

1 el Kerrie Masala of de gewone kerrie wat je in huis hebt 

1 el Tomatenpuree 

1 Maggiblokje

1kilo Kippedijen in grove stukken gesneden

1 kilo kruimige  Aardappelen geschild in vieren gesneden en gewassen

4 hardgekookte Eieren 

300 gr Kousenband vers of uit de vriezer in stukjes gesneden van ca 5 cm 

Wij hadden sperziebonen omdat we het op dat moment niet konden krijgen in Zandvoort.

4 Roti platen

 

Bereiding:

* Verhit de olie in een stoofpan en fruit de ui aan. 

Bak daarna de knoflook, rode peper, specerijen en tomatenpuree even mee.

Verkruimel het maggiblokje er overheen en bak de kip kort aan in het masala-mengsel.

Roer om en voeg zoveel dat de kip net onder staat.

* Breng tot bijna aan de kook en laat het 50 minuten zachtjes stoven.

Voeg tien minuten voor het eind, of iets langer als hij nog niet voor gestoomd is, de kousenband toe en de eieren toe.

( ik heb wat van het vocht apart in een steelpannetje gedaan en daar de eieren in opgewarmd )

* Verwarm de roti platen om en om in een koekenpan

Doe de roti op een bord en serveer er apart de roti-platen bij

 

 

Deze roti-platen zijn van de boodschappenwinkel, wij eten toch liever die witte van de toko. 

Aangezien de mannen zo'n trek hadden ben ik vergeten om een foto van de roti-platen en het eitje te maken.

 

Dit gerecht heeft ons zeer verbaasd en voor herhaling vatbaar.

 

Bron:  Eten maken

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.